Пламен Димитров във Варна: Доходите трябва да нарастват със 100 – 150 лева годишно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:17 / 03.04.2017
1041
Доходите на българина трябва да нарастват със 100 - 150 лв. средногодишно. Това съобщи на пресконференция във Варна президентът на КНСБ Пламен Димитров. Родната икономика може да си го позволи, бе категоричен той. Приблизително толкова е разликата между това, което българинът произвежда, и това, което получава, съобщава "Черно море".

Втората важна причина за увеличението на доходите е свързана със задържането на кадрите в България. Статистиката сочи, че от 2008 г. насам близо половин милион българи в активна възраст са отишли на гурбет. Има вече индикации, че някои, особено от IT сектора, са започнали вече да се завръщат. Причината е, че заплатите в чужбина и у нас са започнали да се изравняват.

Димитров даде и друг пример. Докато 1 германски работник при 100% производителност на труда получава 32 евро на час, 1 български работник при 44% производителност на труда взима не два, а 10 пъти по-малко.

КНСБ излезе и с апел за бързо съставяне на стабилно правителство. Искаме кабинет с мнозинство в парламента, с който може да се седне на масата за диалог, каза президентът на синдиката.

Той добави, че не е толкова важно каква трябва да бъде минималната пенсия, а това, че не трябва да има хора, живеещи с по-малко от 314 лв. месечно, колкото е прагът за бедност.

Всяка година държавата дава над 1,1 млрд.лв. за социално подпомагане, въпросът е тези пари да се разпределят по-справедливо, каза още Пламен Димитров.

Той бе във Варна заради среща със синдикалната организация на КНСБ в "Градски транспорт".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).