Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пламен Манушев: Трябва да се възстанови доверието между страните в Черноморския регион
Автор: Екип Varna24.bg 11:22 / 08.07.2015Коментари (0)582
©
"След събитията в Украйна Черноморският регион се превърна в зона на глобално противоборство. В отношенията, основани на сътрудничество и разбирателство, които изграждахме през последните десетилетия, сега липсва доверие. Надявам се да се намери изход от тази ситуация", коментира варненският народен представител от ПП ГЕРБ Пламен Манушев, който е зам.-председател на парламентарната комисия по външна политика, член на делегацията в Парламентарната асамблея на НАТО и на групата за приятелство България - Украйна. 

Предизвикателствата пред външната политика на страната ни бяха сред темите в разговора на депутата и вицеадмирал о.р. с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ във варненския район "Младост". Срещата се проведе по инициатива на районния ръководител на партията д-р Лидия Маринова. 

Акцент в дискусията бяха и взаимоотношенията на България със съседните държави. Манушев отчете известен напредък в преговорите за подписване на договор за добросъседство с Македония и изтъкна, че събитията в Гърция крият риск не само за ситуацията на Балканите, а в целия Европейски съюз. "Експертите са категорични, че за банковата ни система обаче няма опасност", увери народният представител. Той подчерта, че противодействието на терористичните заплахи изисква единните усилия на Русия, Америка и ЕС. "Това е начинът светът да се противопостави на раковото образувание Ислямска държава", убеден е Пламен Манушев.

Той посочи още, че за постигането на добра координация и взаимодействие между службите у нас ГЕРБ предлага важни законови промени. "Става въпрос за изменения в 4 закона - за военното разузнаване, за Държавна агенция "Разузнаване" и цивилното разузнаване, за Националната служба за охрана и общият устройствен закон, който урежда взаимоотношенията между спецслужбите. Тези промени са от ключово значение в сферата на сигурността, особено при терористични заплахи", заяви Пламен Манушев. 

Като член на комисията по отбрана в Народното събрание той информира, че Министерството на отбраната работи усилено да се приеме Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020 и след това да се изготви план за модернизация на въоръжените сили, в който конкретно да се запишат какви нови самолети, кораби, системи за пехотата и др. са необходими на страната ни. 

По повод стартиралото националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2015" Пламен Манушев коментира, че събитието е важно както за подобряване оперативната съвместимост и взаимодействието при евентуални кризи, така и за сертифицирането на кораби на Военноморските сили на България, съгласно методиката за оценка на НАТО.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: