Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 22.05.2018
1761
Планират изграждане на нов комплекс към Карин дом, съобщават от социалното заведение. В центъра предстои да се интегрират социални и образователни, здравни и  терапевтични  услуги за деца със специални нужди и техните родители, както и обучителен център за специалисти, работещи в сферата.

 Карин дом подкрепя семействата на деца от 0 до 3г. и развива една социална услуга, която няма еквивалент в България – програма "Ранна интервенция“. Само през 2017 г. от терапевтичните програми са се възползвали 373 семейства от Варна, региона и страната, чрез предоставяните две социални услуги: Център за социална рехабилитация и интеграция и Център “Ранна интервенция".  

От 2013 г. услугите по програмата са част от социалната програма на Община Варна, като 52% от преминалите деца през нея, не се нуждаят от ползване на терапия, специализирани услуги или ресурсно подпомагане в детското заведение. 

За реализирането на новия комплекс Карин дом  има подкрепа от Министерството на образованието, Министерството на труда и социалната политика, омбудсмана Мая Манолова, Община Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).