Планират разкриване на още един травматологичен кабинет в МБАЛ "Св. Анна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:07 / 14.02.2017
977
В голямата си част неосигурените пациенти, които постъпват в болница "Св. Анна", впоследствие покриват своите задължения, тъй като осъзнават грешката си. Това заяви във варненския ефир на Дарик д-р Николай Коларов - шеф на лечебното заведение. Тъй като медиците нямат право да връщат спешни случаи, пациентите без здравни осигуровки се оперират за сметка на държавата.

При тежки зимни условия и поледици хората с травми са принудени да чакат, тъй като Спешният травматологичен кабинет в "Св. Анна" е само един, призна д-р Коларов, който е амбициран по време на управлението си да разкрие поне още един. До края на януари заради поледиците през операционната са преминали 156 пациенти, а в Спешния център - още 28.

От ремонт се нуждае Отделението по ортопедия и травматология, което е силно амортизирано заради големия оборот от пациенти на стационар, обясни д-р Коларов. Родилното отделение, Неонатологията и Неврохирургията също имат нужда от обновяване. За момента обаче отпуснати пари за целта няма, добави медикът.

Той увери, че университетската болница е в добро финансово състояние и с минимални дългове. Според последните отчети дори има и печалба. Основен проблем пред здравното заведение обаче е липсата на медицински сестри.

"Лекари имаме достатъчно, но амбицията е да привличаме по-млади специалисти. Средната възраст на медицинските сестри в болницата расте с всяка година, макар че има обявени места", посочи специалистът. По негови думи възможните решения на проблема са завишаване на бройката в Медицинския колеж и подобряване на заплащането.

Д-р Николай Коларов пое поста изпълнителен директор на МБАЛ "Света Анна - Варна" от д-р Гален Шиваров, който депозира оставката си, за да се фокусира върху научната си кариера. Той ще продължи работа в болницата като началник на отделението по УНГ.

Д-р Коларов е част от екипа на Клиниката по ортопедия и травматология в МБАЛ "Света Анна - Варна". Асистент е в Катедрата по ортопедия и травматология на Медицински университет "Проф. Параскев Стоянов". Ортопед-травматолог, сертифициран специалист по еднопротезиране на големи стави.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).