Планът на Варна се спря при юристите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:04 / 29.10.2010
1744
Държавните юристи са поели новия общ устройствен план на Варна, за да измислят соломоновско решение, как предвижданията му да удовлетворят и общината, и министерството на транспорта. Това каза депутатът от ГЕРБ Димитър Атанасов, който е пръсъствал на провелата се вчера среща между министъра на транспорта Александър Цветков и кметът на Варна Кирил Йорданов. Намесата на юристите била необходима, за да се намери начин как хем да се направи нов контейнерен терминал, хем районът на Морска гара да стане зона за отдих и обществено ползване и същевременно пристанището да продължи да функционира. Ако планът се приеме, както е съставен от общината, означава пристанището да затвори, докато бъде изграден нов контейнерен терминал, обясни Атанасов. Същевременно, ако новият терминал не се заложи в ОУП, няма как изобщо да тръгне строителството му, защото не могат да се издадат книжа от общината. Именно с този проблем повече от 2 години се сблъсква държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", което е натоварено с изграждането на терминала. Важното е, че направихме първата крачка за установяването на диалог между общината и министерството, коментира депутатът. От тук нататък трябвало да се изготвят писмени становища от юристите и те да бъдат коментирани. За да се реши бъдещето на косата самолетна писта край Тополи, пък се чакал анализ на експертите. От тях трябвало да се получи т. нар. "роза на вятъра", която да покаже какви са съществуващите въздушни течения и възможно ли е в района да има самолетна писта.

Междувременно стана ясно, че Министерството на здравеопазването е дало положителното си становище по плана на Варна. "Не са направили някаква изрична препоръка, което е положително за протичане на процедурата", коментира Емил Радев от ГЕРБ.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (228):
20.01.2013 Хората от Евксиноград излязоха на протест заради високите данъци
03.12.2012 Възлагат изработката на 5 подробни устройствени плана във Варна
18.10.2012 Грандиозни проекти за пешеходните зони на Варна
17.10.2012 Близо 400 000 лв. дължи общината на авторския колектив на ОУП на Варна
19.09.2012 Утвърдиха трите основни зони за градско възстановяване и развитие на Варна
19.09.2012 Обсъждат трите зони за развитие на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).