Плажни чадъри ще зареждат смартфони във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 21.07.2015
966
Седем плажни чадъра на варненския плаж изпълняват нетрадиционна функция това лято - те ще предоставят безплатни соларни зарядни станции за електронни устройства.

Проектът носи името "Морски слънчогледи" и предвижда посетителите да ползват безплатно соларните зарядни станции, съобщават от неформалната група "Кашалот", която стои зад инициативата.

В рамките на проекта общо седем доброволци от "Кашалот" и "Грийнпийс" - България са преминали редица обучения за провеждане на кампания и работа със системи за възобновяема енергия. Участниците в инициативата са се включили в модифицирането на плажните чадъри и инсталирането на соларните панели, както и на системите за зареждане.

Всеки от чадърите разполага с гъвкав соларен панел с размери 45 см х 18 см x 1,2 см и има мощност от 10 вата. Освен това включва накрайник с два USB изхода за зарядни устройства, от които посетителите могат да се възползват, като зареждат мобилните си телефони и таблети.

В рамките на летните месеци доброволците и "Грийнпийс" - България ще проведат информационна кампания за популяризиране на зарядните станции. Идеята е фокусът да падне върху ползите от използването на възобновяема енергия и достъпността ѝ в ежедневието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).