По 1000 лв. глоба за шофьор, карал надрусан във Варна и друг без книжка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:24 / 25.01.2017
1319
Районен съд - Варна наложи административни наказания "глоби" на двама водачи на автомобили - за шофиране след употреба на наркотични вещества и без валидно свидетелство за правоуправление.

На 21 септември миналата година, в пиков час привечер и в задръстване, 35-годишен мъж, при управление на лек автомобил "Мерцедес" в кв. "Левски", навлязъл частично в съседна пътна лента и ударил леко друг автомобил.

Пристигналият по подаден сигнал чрез тел. 112 полицейски екип тествал за алкохол участниците в пътно-транспортното произшествие, като пробите и на двамата били отрицателни. Тъй като 35-год. водач се държал агресивно, той бил тестван също и за употреба на наркотични вещества. Отчетено било наличие на канабис, което се потвърдило и от кръвното изследване чрез газхроматографски метод.

35-годишният водач е с чисто съдебно минало. Съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лева.

Същото административно наказание - глоба от 1000 лева, определи Районен съд - Варна за 24-годишен неправосопособен водач, хванат да управлява лек автомобил "БМВ", с английска регистрация, в района на читалището в град Долни Чифлик. Случаят е от нощта на 11 юли миналата година. Справка в информационните масиви на МВР показала, че водачът е бил санкциониран месец преди това, с влязло в сила наказателно постановление, отново за шофиране без книжка.

Решенията на Варненския районен съд подлежат на обжалване пред ВОС в 15-дневен срок.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).