Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
По-големият от братята-убийци в Провадия плака в съда, искал при баба и дядо
Автор: Пламена Николова 10:54 / 28.11.2017Коментари (43)75151
"Искам при баба и дядо, искам вкъщи, няма да се повтори, къде ще ме водите сега...Баба ми къде  е...?" Това повтаряше, докато плачеше с глас в съда по-големият от братята-убийци на старицата в Провадия, предаде репортер на Varna24.bg.

Първо пред съда застана 14-годишният Осман Реджебов Юсуфов. Момчето има зад гърба си куп криминални прояви, предимно грабежи и кражби, заради които бил регистриран в Детска педагогическа стая в Провадия от 2015 г. 

С вид на дете, което не осъзнава какво е направило, Осман запази неестествено хладнокръвие докато прокурорът обясняваше за противообществените му прояви и социалният му статус. 

На въпросът дали иска да каже нещо, Осман, отвърна, че не иска да каже нищо. 

Стана ясно, че бащата на момчето е обявен за общодържавно издирване заради влязла в сила присъда. Той е отглеждан от баба си и дядо си, както и по-големият му брат, 17-годишният Станислав Галев, който застана втори пред съда. 

За Осман стана ясно още, че е не е ходел на училище, а в малкото случаи, когато посещавал часовете проявявал агресия към съученици и педагози. 

Баткото Станислав, започна да хлипа на висок глас още докато беше доведен в съдебната зала. 

Братята са са с еднакво богато криминално минало. 17-годишният Станислав е имал влязла в сила осъдителна присъда от 15 май 2017 г., пробация, по времето, когато е извършил жестокото криминално престъпление в съучастие с брат си. 

Психиатричната експертиза, направена и за двамата, показвала, че момчетата съзнавали добре какво вършат, но са ограбили, изнасилили и убили 77-годишната жена от Провадия с особена жестокост, арогантност и агресия. 

Докато адвокатът на Осман се съгласи напълно с държавното обвинение относно исканата мярка "задържане под стража", то адвокатът на Станислав поиска домашен арест за младежа. 

Предвид богатото криминално минало на двамата братя, нежеланието от тяхна страна да се поправят, липсата на родителски контрол и невъзможността на бабата и дядото да се справят с тях и вероятността да се укрият и извършат ново престъпление, съдът им наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

За извършеното престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. 

Предвид факта, че убийците са непълнолетни, след редукцията момчетата може да лежат в затвора между 10 и 12 години, ако не си признаят вината, обясни зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. В случай, обаче, че признаят вината си, присъдата им ще е още по-малка.

Определениято на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд.





Още по темата: общо новини по темата: 8
09.12.2021 »
16.06.2021 »
11.01.2019 »
04.12.2017 »
28.11.2017 »
28.11.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега ще те водят "Моето Момче" да ти разпорят и порят г*за 10-15 годинки !?! Мършо мръсна...
0
 
 
Дано в затвора ги ч.кат и бият всеки ден по три пъти,де*а и мизерните боклуци...патрона в главата и това е решеншето за такива изроди...
Aнонимен
на 28.11.2017 г.
0
 
 
Когато раждах в родилният дом преди 15 години,една циганка така викаше ,та се не траеше.Викаше ИЛИЯЯЯЯЯ , тогава доктора и би два шамара с думите "Стига си викала ма ,кога кляка пред тоя Илия ,никой не те видя и разбра ,сега тук пищиш.Една от сестрите пита доктора "Ама доктора ,не е ли прекалено,ако се оплаче".Да се оплаче на арменският поп ,ако ще .Тъй хубаво ще я кастрирам ,че няма да ми дойде вече .
0
 
 
Изрод ! В затвора ! Какво ви беше направила женицата ?!
0
 
 
Ама няма страшно, то в затворите нали разправят че такива "тарикатчета" най-много ги *обичат * .... Самата идея, да постъпиш така, с жена на толкова години( и по-попринцип) ... . има сериозен проблем за да го извършиш! пс. Не чухли: Да върнем Електрическия Стол в експлатация...., Първи път....Втори път... Трети път ! рџ”Ё... Продадено! Връщаме Електрическия Стол!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: