По нова схема ограбват възрастни жени по спирките във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:09 / 24.08.2016
3296
78-годишна жена се прости с куфара си на обществена спирка на градския транспорт на кръстовището на булевардите "Христо Смирненски" и "Владислав Варненчик". 

Инцидентът станал в понеделник около 9 часа. Жената застанала до спирката с голям пътнически куфар, чакайки нейн близък роднина да я вземе с колата си на път за Пловдив. В един момент я заговаря друга по-възрастна жена с побеляла коса, зад която стоял по-млад мъж. Тя започнала да се оплаква как току-що са я ограбили в намиращия се наблизо хипермаркет и сега е без пари и чанта, само с малка пазарска торбичка. 

Така в продължение на няколко минути се заформил разговор колко лоши са станали хората напоследък, докато пътничката не се обърнала и не видяла с ужас, че големият й куфар, поставен до скамейката зад нея, е изчезнал яко дим.

Настанала паника, при която жената с побелялата коса и мъжа също изчезнали. Всичко било така изкусно замислено, че потърпевшата се усъмнила в двойката чак след около 10 минути. Тя разказа, че е в потрес от случилото се. Още повече, че в куфара е държала най-новите си дрехи и любими украшения, с които е била на сватбата на внучката си само преди ден. "Не знам какво да мисля, пътувала съм много, била съм с куфари на толкова гари и автогари у нас и в чужбина, но никога досега подобно нещо не ми се е случвало", разказа през сълзи ограбената жена.

След инцидента тя е дала показания в III РПУ с надеждата, че крадците ще бъдат открити, а вещите - върнати. Тъй като на въпросната автоспирка обаче няма камери, разпознаването им вероятно ще се забави. "Разказвам всичко това с идеята да предпазя други като мен", каза още нашата читателка.


Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).