Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
По повод Деня на Варна връчиха отличията на изявени варненци
Автор: Пламена Николова 12:27 / 16.08.2019Коментари (0)1949
Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха почетни звания и отличия навръх празника на града – 15-ти август - Свето Успение Богородично, на тържествена церемония в Летния театър. 

"Няма по-красив град от Варна! И това го знае всеки, за когото морето не е провинция! В днешния празничен ден нека си пожелаем да имаме повече поводи за гордост и  радост - нови победи на красивите ни млади умове, които печелят златни медали от световни състезания - по математика, физика, астрономия, литература, компютърни науки; нови отличия за талантливите ни творци, учени, спортисти; нови проекти и предизвикателства. Нека продължим да изграждаме училища и детски градини, спортни зали, читалища, улици и площади, паркове и квартални градинки. За да може всеки варненец да усети промяната пред своя дом. Нека пазим и променяме Варна заедно", заяви в поздравителното си слово кметът Иван Портних

Той благодаря на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за подкрепата за редица мащабни проекти във Варна – като бул. "Васил Левски“, пробивът на бул. "Сливница“. "Строим първото модерно рибарско пристанище, ДТ "Стоян Бъчваров“ ще посрещне своя 100-годишен юбилей с обновени основна сцена и сцена "Филиал“. Предстои изграждане на модерен математически кампус за учениците от математическата и техническите гимназии, новата сграда на библиотеката, нов експоцентър. Тези проекти са част от развитието на приоритета "Образование-култура-бизнес“, по който работим много упорито. Защото съм убеден, че качественото образование е двигател на икономическата промяна в нашия град! Благодаря Ви за подкрепата, която се стараем да заслужаваме всеки ден", обърна се кметът към хората в Летния театър.  

С отличието "почетен гражданин" на общината бяха удостоени композиторът проф. Милко Коларов, актьорът Мариус Куркински и лекарят проф. д-р Димитър Камбуров. Маестро Коларов е с награда за изключителните заслуги като композитор, диригент и музикален педагог от международен мащаб. Мариус Куркински, който тази година навършва 50 г.,  бе удостоен за принос към развитието на българската култура и издигане авторитета на Варна. Проф. Камбуров получи признанието за постижения като учен и лекар специалист.

С почетен знак "За заслуги към Варна" – златен, бяха удостоени алпинистът Атанас Скатов   и краеведът и родоизследовател Атанас Пеев. Същото отличие беше връчено и на Детско-юношеския театър "Златно ключе“ и на първия професионален частен театър във Варна "Българан“.

Почетен знак "За заслуги към Варна" – сребърен, получи Франциска Йорданова, читалищен секретар на НЧ "Христо Ботев 1928“ и Кичка Христова – народна певица, художествен ръководител и диригент на певчески състави.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1606) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: