Победител от "България търси талант" от Варна танцува на улицата, за да оцелява

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
15:02 / 29.05.2018
23779
Пламен Любенов е на 23 години от Варна. Лъчезарното момче в инвалидна количка смая цяла България през 2016 г., когато показа чудеса на сцената и спечели "България търси талант“ с танците си. Днес пред камерата на Varna24.bg младежът сподели, че мечтае да завърши образованието си, иска да следва медицина и най-голямото му желание е да си намери работа.

През лятото Пламен танцува на улицата, за да оцелява, а от събраните пари заделя за зимата, за да изкара тежките студени месеци, когато инвалидната му пенсия стига само за сметките за ток.

Въпреки тежката си съдба Пламен не се оплаква и може да бъде пример за подражание заради желязната си воля и дух, с които тренира и танцува.

Пламен е изоставен от родителите си съвсем малък и е отраснал по институциите. Това обаче не само, че не е прекършило духа му, но го е направило истински боец. Преди няколко години младежът се среща и със своите родители, като разбира че има и три сестри.

Със спечелените пари от участието си в тв формата момчето купува жилище. Заживява с приятелката си и се грижи за детето й. Един от най-трудните моменти в живота му е, когато разбира че е предаден. Продава жилището си, за да преживява, известно време живее по квартири. След време е настанен в общинско жилище.

Днес младият човек споделя, че обича Варна, че средата в морския град е достъпна за хората в неравностойно положение, но апелът му е към шофьорите да бъдат по-толерантни към хората в неговото положение и да дават предимство, когато видят човек в инвалидна количка да пресича улицата.

Пламен мечтае да си намери работа, за да се чувства пълноценен.  Момчето е щастливо, защото е открило отново любовта и има до себе си момиче, което го подкрепя във всичко.

Какво още сподели Пламен за Varna24.bg вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).