Почетоха с военен ритуал подвига на старшина Димитър Атанасов

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:21 / 10.03.2020
1201
На 06.03.2020 г. в с. Сушица се проведе ритуал по случай 55 години от подвига на старшина първа степен Димитър Атанасов Димитров, спасил от гибел бойния кораб и другарите си по време на учение във Военноморския флот с цената на своя живот.

Пред барелефа в родната му къща, се поклониха в знак на признателност почетен караул от дивизиона, в който е служил, воден от заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Ванъо Мусински, капитан I ранг Петко Якимов – командир на ПБ Варна, капитан I ранг Божидар Иванов – командир на 1 дпк, представители на Клуб "Първи дивизион патрулни кораби", полковник Иван Маламов - началникът на Националния военен университет и неговия заместник полковник Евгени Пенчев, кметът на селото г-жа Надка Никова, инж. Катя Петрова – заместник-кмет на община Стражица, Илия Маринов – председател на общинския съвет на гр. Стражица, много жители и гости на Сушица. Те поднесоха венци и цветя, след което разгледаха музейната експозиция.

В салона на читалището в с. Сушица бе изнесена литературно-музикална програма. Тържествените прояви завършиха с поднасяне на венци  и цветя на паметника на загиналите за Отечеството и тържествена проверка (заря), в която взеха участие представителна рота от ВМС, както и представителна рота и военен оркестър от Национален военен университет "Васил Левски".

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).