Почистването на деретата край Варна ще глътне 200 000 лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:32 / 31.05.2012
728
Почистването на деретата във Варна ще глътне 200 000 лв. с ДДС. Тази сума вече е заделена в местната хазна и в момента кметската администрация подготвя обществената поръчка, която ще осигури изпълнители за дейността на територията на петте района и селата в общината.

Проливните дъждове през последните дни напомниха огромното значение на деретата за отводняването на града, тъй като пороите ги завариха обрасли с растителност и засипани с едрогабаритни отпадъци.

Неотдавна пред "Черно море" инж. Людмил Икономов, изпълнителен директор на Института за екологична модернизация, обяви, че се разработват компютърни модели, които да дадат точна картина за ефекта върху деретата при различни сценарии. Обследването може да покаже не само състоянието на отводнителните артерии, а и необходимите технически мерки за поддръжката им. Някъде например може да се наложи изграждането на прегради за контролирано наводнение или отбиване на водата, а на други места - корекции в трасето на самото дере. Изсичането на храстите по склоновете често далеч не е достатъчно, а задълбоченото изследване може да покаже в кои критични точки трябва да бъдат насочени усилията за разчистване, обясни Икономов.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).