Почивният ден на Варна нелегитимен, съветниците закъсняли с решението

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
11:29 / 11.08.2011
6547
Дни преди празника на града 15 август общинските съветници най-накрая се наканиха и взеха решение, че денят ще е неработен. Според официалното съобщение от общината, откъдето побързаха да информират медиите, че Варна отново ще почива на 15 август, понеделник - "номерът на решението ще бъде съобщен веднага след изготвяне на протокола от заседанието на Общинския съвет".

Според закона протоколът трябва да е готов до седем дни след заседанието, което се очаква да продължи до утре, обясниха юристи. Пак според нормативите решенията на Общинския съвет влизат в сила, след като изтече и едномесечният срок за тяхното обжалване.

Така на практика излиза, че работодателите няма как да оправдаят понеделник, 15 август, като неработен ден. "Е, сетиха се тези съветници да вземат решение, което трябваше да стане още преди два месеца, за да няма проблем за фирмите", бяха първите коментари във форумите след гласуването на съветниците.

Червен протест бележи вече втора сесия на Общинския съвет във Варна. Куриозното в случая е, че огнения цвят използват хора на тъмносинята партия ДСБ. Представителите им в местния парламент Стелиян Севастиянов и Любомир Роев демонстративно се появяват облечени с червени фланелки. По този начин двамата демонстрират отношението си към кмета Кирил Йорданов, който след като беше кандидат на БСП в три поредни мандата, сега се завъртя и прегърна идеите на ГЕРБ, като се съгласи дори да участва на изборите с тяхната бюлетина.

"Щом като кметът от червен изведнъж стана синьо-сив, каквито са цветовете на ГЕРБ, и ние сменихме боята, минахме на червено", коментираха хората на ДСБ.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).