Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Почти 26,3 млн. лева е проектобюджетът на община Варна във функция "Култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело"
Автор: Пламена Николова 12:22 / 15.04.2022Коментари (0)1037
©
Почти 26,3 млн. лева е проектобюджетът на община Варна във функция "Култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело“ за 2022 г. и бележи ръст с около 7,6 млн. лева спрямо миналата година. Проекторамката по това перо беше одобрена на днешното заседание на ресорната комисия към Общински съвет – Варна.

Близо 2,5 млн. лева са планирани за финансово подпомагане на международни и местни културни прояви, както и за изпълнение на Програмата за паметниково, художествено-пластично и монументално изграждане. Бюджетът за общинския фонд "Култура“ тази година е в размер на 1 млн. лева.

Заделеното финансиране за музеите и галериите с регионален характер е 2,7 млн. лева. За читалищата в бюджета са заложени 1,8 млн. лева, а за библиотеките – близо 1,5 млн. лева. Разходите за зоопарка, който също е част от функцията, са планирани в размер на 1,6 млн. лева, като половината от тях са за капиталови инвестиции.

Друго голямо перо са средствата за разширение на гробищния парк "Запад“ в с. Тополи. То ще струва на бюджета 2 млн. лева.

За естетизацията на градската среда са предвидени 128 хил. лева. От тях 79 хил. лева са за изпълнение на Програмата за паметниково, художествено-пластично и монументално изграждане за 2022 г., чийто фокус тази година е върху по-отдалечените от историческия център райони като "Младост“ и "Аспарухово“.

През 2022 г. Варненската опера празнува 75-годишен юбилей. Планирани са  десетки събития, като само в периода от 11 юни до 25 август ще се проведат 20 спектакъла в 22 вечери. По повод значимата годишнина съветниците дадоха съгласието си Община Варна да отпусне 50 000 лв., с които да подпомогне финансово богатата културна програма.  

Членовете на комисията одобриха и независимите външни експерти, временни членове на Експертния съвет към фонд "Култура“. Решено бе през следващата година проектите да се оценяват от арх. Владимир Попов, Христина Джурова, Десислава Ризова, Антон Момчилов - Бурназки, Христо Стоянов и Камен Балкански.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: