Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подарък с "бонус" вгорчи рождения ден на малчуган от Варна
Автор: Пламена Николова 15:33 / 30.09.2019Коментари (1)9609
Подарък с неочакван "бонус" вгорчи настроението на момченце от Варна на рождения му ден и създаде истинска суматоха сред родители и гости, научи Varna24.bg.

Случаят е от 26 септември, когато малчуган получава на партито за рождения си ден малък домашен любимец като подарък. По-големият му брат и приятелката му решават да зарадват детето с нов хамстер, тъй като преди месеци момченцето е имало такъв домашен любимец, първият за него, и е преживяло много тежко загубата му. 

Затова младежите след дълга обиколка откриват в зоомагазин на популярна верига по ул. "Георги Бенковски" хамстер, който досущ прилича на стария домашен любимец.

Момченцето е във възторг и бърза да гушне новия си домашен любимец, който бързо се предава от ръка на ръка сред приятелчетата на партито. До мига, в който майката на рожденика решава да прибере рошавото мишле, за да му спести стреса и забелязва, че то гъмжи от бълхи.

Естествено настъпва паника дали част от опасните и кръвожадни гадинки не са плъзнали по децата и дома. Рожденикът започва да плаче, защото се тревожи, че и новият му домашен любимец ще умре. Настоява да върнат "болния" подарък. 

Родителите обаче обясняват на детето, че добрият човек не постъпва така с приятел в нужда, когато той е болен и се нуждае от помощ. Затова още на следващия ден носят хамстера във ветеринарна лечебница, където им изписват препарат за третиране на нашествениците. Когато обработват с него хамстерчето виждат, че на много места кожата му е разранена от нахапването. Гадинките били толкова много, че въпреки обработката много от тях оцелели. Последвало търсене на нови препарати, които да уморят бълхите без да застрашат живота на домашния любимец. Отделно се наложило да бъде третирана и домашната среда, за да не плъзнат хапещите буболечки навсякъде. 

Детето обаче било толкова стресирано от случилото се, че не желаело да играе с хамстера и продължавало да страда и да се страхува, че може отново да загуби домашния си любимец. 

Семейството изрази пред медията ни дълбокото си възмущение от факта, че именно в зоомагазин се допуска по безотговорен и нехуманен начин животните да страдат, а по веригата закупените домашни любимци създават куп грижи на новите си стопани.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.10.2019 г.
0
 
 
Ужас, горкото животинче, трябва да ги глобят собствениците на зоомагазина!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: