Подготвят идейния проект на паметника на моряка във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 14.01.2015
832
Работи се активно по изграждането на паметника на моряка във Варна. Това каза к.д.п. Димитър Димитров, председател на Българската асоциация на морските капитани (БАМК). Той припомни, че идеята за създаването на Паметника на моряка е на фондация "Морски съдби" и понастоящем, след като години наред е било забранено да се изражда такъв паметник в Морската градина на Варна, усилията на инициаторите са се насочили към едно място, което се намира в района на Вълнолома.

"В момента вече сме на етап подготовка на визуализация и идеен проект, за който много скоро ще бъде обявен конкурс. След протичането на този конкурс, възнамеряваме да започнем вече и практическото изграждане, което ще стартира като получим съответното разрешение от институциите", каза още кап. Димитров.

Първоначално идеята бе паметникът да бъде разположен в зелената площ под обсерваторията или под Пантеона в Морската градина. Това намерение обаче не бе одобрено от Министерството на културата, което аргументира отказа си със забраната за строителство на територията от историческата част на парка.

Председателят на БАМК добави, че за реализацията и финансирането на идеята ще се търси подкрепата и на Общинския съвет в морския град.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).