Подготвят международен конкурс за изграждане на нова сграда на библиотеката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:31 / 22.03.2015
1288
"Библиотеката е лицето на всеки град. Заради това съвсем скоро ще обявим международен конкурс, чрез който ще изберем най-доброто предложение за нов дом на регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна". Това каза кметът Иван Портних, който се срещна със служителите на варненската библиотека по случай 132-та годишнина на културния институт.

"Изграждането на новата сграда е предвидено в интегрирания план за развитие на общината, което е първата стъпка за осигуряване на европейско финансиране. Когато новите оперативни програми бъдат отворени, поемам личен ангажимент проектът да бъде реализиран", каза още той. Иван Портних допълни, че екип начело с главния архитект на общината Виктор Бузев вече работи върху заданието на конкурса.

"Дано всички заедно отпразнуваме своя 135-ти рожден ден в нова, модерна и удобна сграда, където всички варненци ще имат възможност да се докоснат до богатството на книгите", каза по време на срещата Емилия Милкова - директор на регионалната библиотека. Тя показа на кмета временна експозиция с едни от най-старите книги - част от богатата колекция на института.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).