Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подготвят нов маркиран маршрут за туристите във Варна
Автор: Пламена Николова 17:09 / 25.08.2020Коментари (0)1663
©
Туристическо дружество "Родни балкани“ планира, в края на седмицата, да маркира нов маршрут в крайградската зона на Варна. Началната точка е хижа Черноморец, а крайната е устието на река Камчия. Той ще бъде продължение на маркираните пътеки стигащи до хижата и започващи от последните спирки на автобусите в кв. Аспарухово и кв. Галата.  Това ще бъде 15-ия маршрут, за който се грижи едно от най-големите дружества у нас и първия за последните 5 години.

Проектът носи наименованието "Към сърцето на гората по любима екопътека“ и се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна. Той включва две основни дейности, които обхващат младежи от 15 до 29 годишна възраст:

Първата дейност полага основите по пожарна безопасност, за придобиване на първоначални познания за тяхното предотвратяване, както и способности за правилни действия при възникването им. Дейността ще се осъществи чрез организиране и провеждане на Обучение за "Пожарна безопасност в горите и тяхното опазване“.

Втората дейност предвижда изграждане на екопътека, чрез поставяне на маркировка. Ще се използват два способа - поставяне на трайни туристически маркировки (табели) и чрез лентова маркировка (трилентов знак с боя).

Противопожарното обучение ще се проведе на 28 август, петък в сградата на ТД "Родни балкани“ на ул. "Иван Драсов“ №11, а в събота ще започне маркирането на 15 километровата пътека. Телефон за информация и записване: 0896 688 425.

Досега Туристическо дружество "Родни балкани“ е изградило и се грижи за 14 маршрута, разделени в 3 крайградски зони на град Варна. Общата дължина на маркираните пътеки е 147 километра. Всички те започват от спирка на градския транспорт, което ги прави достъпни за всички. Някои от трасетата са кръгови, а други стигат до друга крайна точка, също с достъп до автобусен транспорт.

В сайта на дружеството www.rodnibalkani.com можете да намерите карта на всички маршрути с техните цветове, както и подробни характеристики на всеки поотделно. Така предварително можете да изберете къде да проведете разходката си, а ако искате да комбинирате части от няколко маршрута. Възможно е и изтегляне на GPS трак, който можете да заредите във ваше навигационно устройство. Всички тези функционалности дават възможност маршрутите да се използват за велопоходи или трейл рън тренировки.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: