Подготвят площада във Варна за коледната елха, редят и базар

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:22 / 29.11.2017
6409
Работници подготвят площад "Независимост" за тържественото запалване на коледната елха на 6 декември, видя репортер на Varna24.bg. Днес те зазимяваха шадравана и го покриваха с дървени плоскости. 

В близкото обкръжение вече се изграждат и къщичките от празничния базар, който всяка година предлага сувенири, кебапчета и пелин на варненци на площада.

Припомняме, че градската елха във Варна ще грейне по традиция навръх Никулден. На 6 декември празничният концерт, под надслов "И грейна нашата елха", ще започне в 18 ч. на пл. "Независимост". В програмата са включени вокална формация "Бънджи сингърс", с художествен ръководител Тома Езекиев, вокално студио ""Ейнджъл войсес", с вокален педагог Атанаска Липчева, хип хоп танцова формация "Rio Crew", с ръководител Радостина Точева, детският фолклорен ансамбъл "Българче" при ОДК - Варна, с художествен ръководител Ирена Станева, балет "Мелади", с ръководител Милена Попова. След концерта ще има празнични илюминации, а за децата-участници са осигурени лакомства.

В дните от 7-ми до 10 декември от 17ч. на площада ще има концерти с участието на фолклорни ансамбли от читалищата и млади изпълнители. 

На същото място ще бъде разположен и традиционният коледен базар.

Около 1900 тематични елемента - свещи, камбанки, елхички, снежинки, звездички, както и 50 000 метра светещи гирлянди ще грейнат по улиците на Варна. Поставянето на коледната украса започна поетапно, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна.

Светещите елементи ще бъдат разположени по булевардите "Мария Луиза", "Вл. Варненчик", "Осми Приморски полк", "Сливница", " Хр. Ботев", "Хр. Смирненски", "Княз Борис І", ул. "Ген. Колев", на площад "Независимост", пл."Съединение" и градинката до Икономическия техникум. Украса ще има и в петте района на града и в селата. Светещи пана ще бъдат поставени на сградите на Драматичния театър, Варненския окръжен съд и Община Варна.


Виж коментарите (0)

Още по темата (55):
12.01.2018 Кметът награди участниците в конкурса "Да украсим Варна за Коледа 2017“
01.01.2018 Поверия: Първият ви гост на 1 януари да не е жена – на лошо е
01.01.2018 Ето къде премиерът Бойко Борисов е посрещнал новата година
01.01.2018 Ето как да свалим излишните килограми след празниците
01.01.2018 Няколко съвета да нямаме тежък махмурлук
01.01.2018 Първият гост в дома през новата година трябва да носи хляб
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).