Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подкрепа за деца аутисти и техните родители във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:56 / 12.09.2018Коментари (1)3212
©
Вчера, педагози, специалисти от социалната сфера, представители от Община Варна, Дирекция "Социални дейности“, гости и родители участващи в проект "Иновативно-интеграционни, социално-здравни дейности за деца с разстройства в аутистичния спектър и техните семейства“ участваха в открит педагогически съвет, който се проведе  в ОУ "Добри Чинтулов“, Варна с директор Веселин Михалев.

Ръководителят на проекта инж. Теодора Паприкова презентира богатата палитра от дейности, която осъществява Асоциация "Да съхраним жената“ и дейностите по проект "Иновативно-интеграционни, социално-здравни дейности за деца с разстройства в аутистичния спектър и техните семейства“, финансиран от Община Варна, Дирекция "Социални дейности“.

Залата се оказа малка за желаещите да присъстват и да обменят опита си в решаването на често срещани проблеми в работата с деца аутисти.

Родителите споделиха своите трудности и премеждия при ранното диагностициране на детето, намиране на добри специалисти и място, където да получат адекватно внимание според спецификата на детския проблем.

Педагозите от своя страна споделиха своите проблеми, които срещат ежедневно в работата си, като: неразбиране и непризнаване от страна на родителите, че детето е различно липса на необходимия брой и обучени кадри за работа си с тези деца.

Зам.-директорката на ОУ "Добри Чинтулов“, Женя Димитрова сподели че, в училището е добре оборудвана материалната база и се работи активно с деца от аутистичния спектър, надарени и деца с проблеми в поведението.

На щат са назначени психолог и ресурсен учител, които работят съвместно за личностното развитие на учениците и тези със специални образователни проблеми.

Тя сподели, че педагогическите кадри се нуждаят от непрекъснато обучение за работа с деца от аутистичния спектър.

ОУ "Добри Чинтулов“, Варна и Асоциация "Да съхраним жената“ традиционно обменят опит и работят активно заедно в различни насоки. Доброволци и деца от училището се включват активно в дейностите към ЦСРИ "Импулс“ и Асоциация "Да съхраним жената“. Ежегодно се провеждат срещи с представители от училището, като се обменят добри практики в социалната и образователната сфера.

Интегрирането на усилията на училището, семейството и гражданското общество в работата с децата аутисти е наложителна.

Проектът продължава с ежедневни обучения и грижи за децата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.09.2018 г.
0
 
 
Този открит педагогически съвет беше планиран в нашия проект.Благодарим на ръководството на ОУ"Добри Чинтулов",че обсъдихме заедно проблемите,мерките и необходимостта от единодействие между семейството,училището и гражданския сектор.Децата със специални образователни потребности изискват специален подход и грижи.Кураж учители,родители и хора с кауза!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: