Подмениха част от подземните комуникации по ларгото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:47 / 27.10.2015
1999
Подмяната на подземните комуникации на пешеходната част на бул. "Сливница" в отсечката от хотел "Черно море" до входа на Морската градина върви с бързи темпове, видя репортер на Varna24.bg.

По ларгото се подменя водопроводната система, подземните трасета на комуникационни компании и ел. мрежата. Очаква се ремонтните дейности да приключат до средата на ноември, съобщи неотдавна директорът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Петър Гърбузов.

След подмяната на подземната комуникация ще започне реализиране на втория етап от проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на гр. Варна" по Оперативна програма "Регионално развитие". Първият етап от проекта включваше ремонт на пл. "Независимост", ул. "Русе" и пешеходната зона на бул. "Княз Борис I" до х-л "Черно море". Обновена бе настилката, поставени бяха нови пейки, осветление, озеленяване. Изградени бяха два сухи фонтана, а съществуващият - на пл. "Независимост", бе основно ремонтиран и обновен.

В края на юли бе подписан анекс за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за още 9 допълнителни обекта по трасето - пл. "Митрополит Симеон", ул. "Преслав", ул. "Сан Стефано",на обща стойност над 3,3 млн. лв. Така общата стойността на проекта стана 9,5 млн. лв.

След приключването на ремонтните работи пешеходният ринг в центъра на града ще бъде напълно завършен. Така гостите и жителите на морската столица ще имат възможност за разходки по обновено трасе - от пл. "Независимост" по бул. "Княз Борис I", през ларгото и Морската градина - до Военноморския музей и Морска гара.


Виж коментарите (3)

Още по темата (18):
24.11.2016 Ларгото на Варна е като след пустинна буря
07.06.2016 Участък от Ларгото започна да пропада
25.02.2016 Площад "Свят" се превърна в атракцията на Ларгото
18.02.2016 Пренареждат плочките по Ларгото
04.02.2016 Арх. Деси Борисова: Новата настилка във Варна е лесна за демонтаж при спешни ремонти
29.01.2016 Поставиха новите кошчета по Ларгото, майсторят и градинките
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).