Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подмениха пода на летния театър за балетната Олимпиада
Автор: Екип Varna24.bg 13:09 / 13.07.2016Коментари (0)1028
©
На обновена сцена с висококачествен дървен под ще започне 27-ото издание на Международния балетен конкурс Варна, което се открива на 15 юли в легендарния Летен театър на морската столица.

Съвременното инженерно решение ще позволи скъпият дървен под да се демонтира и ползва отново. 

Днес приключиха своята работа монтажниците на системата от подови панели, водени от специалист от световно признатата компания за производство на сценични настилки Harlequin LibertyTM. С нейната марка са подовете на всички големи сцени за танц по света, сред които и на еталоните в танцовото изкуство - Болшой театър и Парижката опера и балет.

Пружиниращите подове наHarlequin са проектирани и тествани не само от танцьорите, нои от учени и лекари. Изследванията показват, че танцуването върху друг тип подове, например спортни, води до повишен риск от наранявания за балетистите. 

Хирургът ортопед д-р Boni Rietveld, който е специализиран в областта на медицината на танца, споделя: "Танцьорите нямат почти никаква защита от удар в обувките си - те танцуват с боси крака или с тънки балетни обувки. Затова правилният под е изключително важен за тяхната сигурност."

Harlequin Liberty предвижда още една предпоставка за безопасност на танцьорите - панелите се поддържат от понижаващи силата на ударите подложки с
двойна плътност. Подложките се компресират прогресивно в зависимост от тежестта, като осигуряват на танцьорите усещането за устойчивост независимо от броя танцьори, играещи върху един и същ панел и така намаляват риска от ставни травми. 

Първи на обновената сцената на Летния театър ще излязат участниците в 27-ото издание на Международния балетен конкурс Варна. Началото на тържествената церемония по откриването на конкурса е на 15 юли в 20:30.

Международният балетен конкурс Варнае основан е през 1964 г. и е Първият в света професионален балетен конкурс. Организира се от фондация "Международен балетен конкурс Варна", съорганизатор е Община Варна. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на културата на Република България. Патрон на 27-то издание е вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова. Балетната Oлимпиада е под патронажа на UNESCO и генералния директор на световната организация Ирина Бокова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: