Подобренията в дома за сираци „Другарче” във Варна нямаше да се случат под ръководството на МОН, според директора на дома

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:34 / 08.10.2009
1087
С решение на Министерски съвет от първи март 2007 година домът за деца, лишени от родителска грижа „Другарче" във Варна, както всички останали заведения с подобен обект на дейност, от пряко подчинение на Министерството на образованието и науката (МОН) е преминал под ръководството на общината. Това заяви директорът на социалното заведение Татяна Кръстева. Според нея, разбирането и отговорността на ръководството на общинската дирекция „Социални дейности и жилищна политика" са допринесли за чувствително подобряване на материалната база и увеличаване на числеността на персонала на дома. „Това може би никога нямаше да се случи, ако домът беше останал на подчинение на МОН, защото парите за бюджетната издръжка никога не достигат", подчерта Кръстева.

Тя допълни, че в дома е разкрит е щат за допълнителни социални работници, психолог, медицинска сестра, а по сградата са извършени редица ремонтни дейности. Кръстева добави, че за нуждите на дома в началото на годината е закупен и микробус, благодарение на който децата могат по-лесно да посещават различни обекти и по този начин да обогатяват знанията и понятията си. Тя уточни, че по този начин през летния сезон децата са водени на различни места почти всеки ден. Кръстева поясни, че е била осигурена възможността те безплатно да посещават екопарк, Морската градина, парк-музей „Владислав Варненчик", Делфинариума и охраняем варненски плаж.

Според Татяна Кръстева, на този етап с децата работят достатъчно на брой специалисти. Тя допълни, че числеността на персонала е в известна степен недостатъчна от гледна точка на необходимостта от повишаване на качеството на грижата за децата. Тя добави, че с децата постоянно работят техните възпитатели, психолог и двама логопеди така, че максимално да бъдат покрити техните потребности.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).