Подписаха договора за модернизация на две варненски гимназии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 16.12.2016
2821
Бивши и настоящи ученици от
ПГИ"Д-р Иван Богоров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГГСД "Н. Хайтов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Договорът за модернизация и обновяване на професионалните гимназии - по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", и по икономика "Д-р Иван Богоров", който ще се реализира по ОП "Региони в растеж 2014-2020", бе подписан днес, съобщи Лилия Христова, дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Общата стойност на безвъзмездното финансиране за двете училища е 2,8 млн. лв. В тях учат общо 1806 ученици, 63-ма от които са със специални потребности.

Проектното предложение е насочено към подобряване на образователната инфраструктура. Целта е създаване на условия за развитие на съвременно и конкурентно професионално образование. Проектът предвижда строително-ремонтни работи, доставка на необходимото специфично за учебните заведения оборудване и обзавеждане. Ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, ще бъдат извършени ремонти на дворните пространства и създаване на достъпна архитектурна среда. Община Варна е готова с инвестиционните проекти, включително с обследване за енергийна ефективност на сградите.

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" и професионалната гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров" са в списъка на приоритизираните обекти, изготвен в съответствие с методологията за приоритизиране на обектите на образователната инфраструктура на територията на Република България. Двете гимназии осигуряват кадри, от които бизнесът в региона има необходимост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).