Подписаха колективен трудов договор в сферата на социалните дейности във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:23 / 07.12.2016
1586
Общински колективен трудов договор за работещите в сферата на социалните дейности подписаха днес кметът на Варна Иван Портних, инж. Васил Василев - председател на Синдикален регионален съюз на КТ "Подкрепа", и Веселин Рашев - председател на Съюза на българските учители в града.

"Това е поредна стъпка за потвърждаване на традиционно доброто сътрудничество на Община Варна и синдикатите. Колективният трудов договор е доказателство за усилията, които полагаме за развитие на социалните дейности - знаете, че работим по близо 60 социални услуги. Новият договор гарантира по-добра мотивация и възможност за професионално развитие на 377 служители, ангажирани в социалната сфера. На добър час през следващата година", заяви след подписването кметът Иван Портних.

"Колективният трудов договор в сферата на социалните услуги има много достойнства, вече няма работещи в системата на минимална заплата. Благодаря на кмета и на администрацията за положените усилия за постигане на тези резултати", каза председателят на "Подкрепа" Васко Василев. Веселин Рашев благодари за социалното партньорство и диалог с Община Варна.

Новият КТД е с двугодишен период на действие. Той гарантира увеличение на възнаграждението средно с 5% считано от 01.01.2017г. и по една минимална работна заплата за празника на социалния работник през март и за Коледа. Размерът на допълнителното възнаграждение за прослужено време е 1,5%., осигурени са средства и за надграждаща квалификация на специалистите, работещи в системата.

След подписването на документа в зала "Варна" се проведе работна среща на тема "Предизвикателства и перспективи при реализиране на социалната политика на Община Варна".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).