Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подписаха първите договори за общинско финансиране на техническата документация за саниране
Автор: Екип Varna24.bg 13:51 / 16.02.2023Коментари (0)1672
©
Първите договори за финансово подпомагане от страна на Община Варна при подготовката на техническа документация за саниране на три сдружения на етажните собствености бяха подписани днес. Това съобщиха от пресцентъра на общината за Varna24.bg.

Те са за две жилищни сгради в район "Приморски“ - ул. "Ружа“ бл. 5 и на ул. "Св. Ирина“ №13, и една в район "Младост“ – ул. "Радост“, бл. 3, вх. Б. Подписите под документите положиха кметът Иван Портних и председателите на управителните съвети на блоковете, съответно Стела Бойчева, Радостина Дженкова и Милена Вълкова.

Поздравявам тези прекрасни дами, защото знам колко усилия, време и чар са нужни, за да получат съгласието на своите съкооператори и да съберат необходимите подписи. Надявам се гражданите да се възползват максимално от новата програма за саниране, защото това касае качеството на живот на хиляди варненци и  ще доведе до подобряване на облика на града, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че при предишната национална програма едва 40 сгради във Варна са се възползвали от възможностите за саниране, заради манипулации и лъжи, разпространявани между хората.

Жилищната сграда на ул. "Ружа“ бл. 5 се състои от един вход, с 64 апартамента и РЗП 5580 кв. м. Решението за участие в програмата е взето единодушно със 100% съгласие на идеалните части.

Сградата на ул. "Св. Ирина“ №13 има от един вход с 41 обособени обекти и РЗП 5300 кв. м.

Сграда в ж.к. "Трошево“ на ул. "Радост“, бл. 3, вх. Б има 71 жилища, помещения за общинска детска градина и един обект за стопанска дейност - фризьорски салон на партера, с РЗП 6930 кв. метра.

След подписване на тези договори, сдруженията ще получат средства от Община Варна, които ще покрият разходите за изготвяне на технически паспорти и енергийно обследване. Тази техническа документация е задължителна при кандидатстване за обновяване на сградите по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд  - етап  I“ по инвестиция "Енергийна ефективност в сграден фонд“ на Националния план за възстановяване и устойчивост.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: