Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подсъдим по делото "Килърите" получи хипертонична криза в съда
Автор: Екип Varna24.bg 12:40 / 18.02.2014Коментари (2)3192
© Impact Press Group
Днешното съдебно заседание във Варненския апелативен съд започна с пледоарията на адвоката на подсъдимия Петър Атмаджов. Бившият полицай от Велико Търново обжалва присъдата, която Шуменският окръжен съд (ШОС) му определи за нанасяне на средна телесна повреда на либийски гражданин Али Салем Али и за незаконно притежание на боеприпаси.

Адвокат Георги Стефанов твърди, че още с внасянето на обвинителния акт пред първата съдебна инстанция са допуснати съществени процесуални нарушения. Твърдението на обвинението, че Атмаджов е подпомогнал Георги Филев да извърши убийството на Румен Рачев не били подплатени с никакви доказателства, счита защитата и моли втората съдебна инстанция да потвърди оправдателната част от присъдата на ШОС, която е именно по обвинението за помагачество за убийството на Румен Рачев.

Според адвокат Стефанов свидетелските показания на пострадалия Али Салем се говори за това, че четирима са били неговите биячи, а в други показания, тези на свидетеля Пламен Лаков се посочва само един човек, който нанасял побой. Защитата счита, че по отношение на побоя срещу либийския гражданин и до настоящия момент не е изяснена фактическата обстановка, а този факт не бива да бъде в тежест на Петър Атмаджов. Адвокат Стефанов моли подсъдимият Атмаджов да бъде оправдан за побоя, поради недоказаност на деянието. Защитата коментира и 4-годишната присъда на ШОС, наложена на подсъдимия Атмаджов заради незаконното притежание на ловно оръжие и боеприпаси.

Адвокатът припомня, че безспорно установен факт по това дело е, че ловната пушка, намерена в дома на Атмаджов е на друго лице, който я забравил предния ден и тя по никакъв начин не е била във владението на подсъдимия. По отношение на ловните патрони, намерени в дома на Атмаджов, защитата припомни, че докато е бил ловец, той съвсем законно си е закупувал и притежавал такива боеприпаси. Тези патрони не са били върнати, заедно със законно притежаваното от него ловно оръжие, защото служба КОС не съхранява боеприпаси, припомня адвокатът. В заключение адвокатът на Атмаджов помоли той да бъде оправдан както по отношение на обвинението за побоя над либийския гражданин, като недоказано деяние, така и по отношение на обвинението за незаконно притежание на боеприпаси - като несъставомерно обвинение. Адвокатът помоли да бъде променена и мярката за неотклонение на Атмаджов, който от 3 години и половина е в ареста. Делото продължи със защитната пледоария на адвоката на подсъдимия Янко Попов. И този защитник твърди, че обвинителния акт по това дело бил логически несъвместим. Основната теза на защитата е, че Янко Попов не е бил участник в престъпна група и не е участвал в нито едно от деянията, за които го обвиняват. Според защитата, няма нито едно доказателство, че Попов е поемал поръчка от Петър Стоянов да убива някого или да подпомага извършването на убийство. Цялата обвинителна теза, счита адвокатът, се опирала само на предположения и няма нито едно пряко доказателство. Адвокатът припомни, че от самото начало на това дело пред първата съдебна инстанция са били грубо нарушавани правата на подсъдимите, които през цялото време на процеса са били държани с белезници.

Защитата се спря на обвинението за участието на Янко Попов в организираната престъпна група. Според адвоката няма нито едно пряко или косвено доказателство, че подсъдимият е бил привлечен към престъпно сдружение. Аргументът на ШОС, че съпругите на Стоянов и на Попов имали общ бизнес, не било доказателство, че двамата са били близки. Защитата на Янко Попов настоява, че липсвали доказателства дори и за това, как Петър Стоянов е създал престъпната група.

Минути преди 11,30 часа съдебното заседание беше прекъснато, заради възникнал здравословен проблем на подсъдимия Васил Костов. Повиканият лекарски екип от Център за спешна медицинска помощ е установил хипертонична криза и след оказаната помощ, по мнение на лекарския екип Костов може да продължи участието си в процеса пред втората съдебна инстанция. Следобедното заседание ще продължи в 14,30 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ох горките дали са добре ? трябва НС да състави комисия по случая и да съберем пари за лечението им
0
 
 
тва което трябва да полу4и е присада....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: