Подводница "Слава" вече официално е музеен експонат

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:27 / 18.08.2020
1649
Днес по случай 66-та годишнина от създаването на Осми отделен дивизион подводни лодки и възстановяването на подводното плаване, бяха положени венци и цветя на паметника на подвоничарите посветили живота си на бойната слава на родината, намиращ се в пункт за базиране Варна, съобщиха от пресцентъра на ВМС.

Празникът на подвоничарите продължи в района на фирма "Инхом“- гр. Белослав с военен ритуал по тържественото откриване на подводница С-84 (1985 г.) "Слава“ от проект 633, като музеен експонат.

Представителите на Варненската и Великопреславска митрополия, протойерей Живко и йерей Иван осветиха подводната лодка-музей.

С предметни награди бяха отличени заслужили подвоничари - ветерани.

На откриването присъстваха кметът на Варна Иван Портних, капитан I ранг Камен Кукуров - Началник на Щаба на Военноморските сили; Иво Антонов - директор на дирекция ,,Социална политика" в министерство на отбраната; капитан I ранг о.з. Станко Станков - председател на Съюза на подвоничарите в Република България; Данко Калчев - собственик на фирма "Инхом“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).