Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Погнаха с обиди и заплахи варненски природозащитници при протест срещу тричането на кучета
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 28.02.2017Коментари (0)1390
©
На 25 февруари се проведе мирен протест на варненски природозащитници срещу обичаят "Тричане на кучета", който беше организиран от фондация Lucky Hunt начело с основателя й г-жа Светлана Хънт.

Той се състоя в бургаското село Бродилово, където местните от години провеждат крайно жестокия и неприемлив за общество в 21-ви век обичай, официално забранен от няколко години и със закон.

Обичаят представлява хвърляне на кучета във вода посредством въжета и два кола. Изпълнява се от ергените и мъжете, които връзват двойно въже с примка по средата на два дълги кола и в тази примка поставят кучето. Коловете са приведени един към друг и допрени в горния си край. При рязкото им изправяне, кучето се завърта във въздуха с голяма скорост и накрая пада в предварително изкопан трап с вода или в речен вир.

Протестиращите, които се появиха още рано сутринта в село Бродилово, бяха "въоръжени" единствено с плюшени играчки и цветя в символ на мир и толерантност към животните и хората. Те бяха посрещнати от местните жители изключително негостоприемно и агресивно.

Обиди и опити за физическа саморазправа веднага заляха групата мирни природозащитници, чийто призиви не пожелаха да бъдат чути от никого. Само благодарение на полицията, която подходи изключително професионално, не беше допуснато по-драматично развитие на събитията.

Въпреки забранения със закон обичай и споделеното неодобрение от страна на медии и цялото общество, местните жители заявих публично, че ще продължават да Тричат и никакъв закон или протест не би могъл да ги разубеди. Те дори споделиха пред събралото се множество, че рано сутринта преди да дойде групата от протестиращи, вече били Тричали кучета.

Демонстративното неподчинение пред закона и призивите на обществото за цивилизовано отношение към живите същества на една малка група хора, които оправдават своите варварски действия с един обичай, крие опасност не само за правата на животните, но и за тези на хората.

"Искахме да се запознаем и поговорим с жителите на село Бродилово. Да им покажем,че обичаите могат да се спазват без болка и страдание, но получихме отсреща обиди и липса на желание за диалог. Тъжна съм, но това няма да ми попречи да продължа борбата си за правата на животните"- коментира във връзка с организирания от нея протест, г-жа Светлана Хънт, създател на Lucky Hunt Foundation.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: