Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Погват служебните автомобили, нощуващи незаконно по кварталните паркинги във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 18.05.2016Коментари (7)4202
© Varna24.bg
От Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи подемат инициатива срещу неправомерното използване на кварталните паркинги от служебни автомобили, предаде Дарик.

Масово фирмени коли се оставят да нощуват на вътрешно комплексни алеи и паркинги, които са предназначени за живущите в кварталите. В централната градска част на Варна няма чак толкова голям проблем с местата за паркиране на автомобилите през нощта. От сериозен недостиг на паркоместа вечер обаче страдат кварталите, особено в районите "Младост" и "Владислав Варненчик".

За проблема с паркирането пред блоковете допринасят служебните автомобили, които се оставят да домуват пред блоковете. Служители на фирми заемат паркоместа, освен с личните си коли, но и със служебните си автомобили. Поне 20% от един квартален паркинг в "Младост" например е зает от фирмени коли, установи проверка на Асоциацията.

Нощуването на служебни коли на кварталните паркинги, които са общинска собственост е в разрез с две наредби. Според Наредбата за организацията на движението на територията на община Варна фирмените автомобили могат да ползват паркомясто само срещу т. нар. "служебен абонамент".

"На улици, площади и паркинги - общинска собственост, на специално обозначени за това места, може да се въвежда режим на платено паркиране "Служебен абонамент". Редът и условията за определяне на местата с режим на платено паркиране "Служебен абонамент" се утвърждава със заповед на управителя на Общинско предприятие "Общински паркинги и синя зона", гласи чл. 30 от Наредбата.

"Служебен абонамент" е режим на платено паркиране върху определени от община Варна и съгласувани с "Пътна полиция" при ОД на МВР - Варна, фиксирани и обозначени за тази цел места на улици, площади и паркинги общинска собственост на територията на община Варна, на ППС на физически или юридически лица, на основание сключени от същите лица договори за временно и възмездно ползване на съответните паркинг-места с Общинско предприятие "Общински паркинги и синя зона". Нарушителите се наказват с глоба фиш, е утвърдено още в наредбата.

Нощуването на служебни автомобили по кварталните паркинги противоречи и на Наредбата за обществения ред на територията на община Варна. В нея е записано, че домуването на товарни автомобили (както често се регистрират служебните коли) по улици, вътрешно комплекси алеи и паркинги, тротоари е забранено, а глобата за нарушителите е в размер от 50 до 500 лв.

Заради липсата на контрол и неизвършване на проверки по кварталните паркинги от общинска полиция, Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи подема инициатива, в която гражданите да изпращат жалби и сигнали за неправомерно паркирали служебни коли. С подадените сигнали и свидетелски показания неправомерно паркиралите шофьори могат да бъдат глобявани дори без да са на мястото до превозното средство.

Международна асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи смята да инициира срещи с районните кметове и с домоуправителите на етажните собствености, които не само имат правомощия, но са и длъжни да осигуряват съдействие на специализираните служби за опазване на обществения ред при изпълнение на техните задачи и да сигнализират при неспазване на наредбата, в която е регламентирана забраната за домуване на служебните автомобили.

За да се спести ресурс и ангажираност на общинска полиция се предлага на Община Варна да изиска от фирмите информация къде е обособила паркоместа за колите си. Ако дадена фирма не предостави такава информация в определен срок, то това ще доведе до извода, че не разполага с места за нощуване на служебните си автомобили и вечер те се паркират нерегламентирано.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Най сетне се сетиха,да видим резултат ще има ли
+1
 
 
ЕЕЕ НАЙ-НАКРАЯ НАЯКОИ ДА СЕ СЕТИ И ДА ГИ ПОЧНЕ ПИСНА НИ ОТ БУСОВЕ КАМИОНЕ И АВТОБУСИ А И КОЛИ СЛУЖЕБНИ ПО ПАРКИНГИТЕ
+1
 
 
това отдавна трябваше да се направи
Aнонимен
на 18.05.2016 г.
0
 
 
иначе полицаите стачкуват и няма кой да глобява . маде ин булгарейн.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
Детски градини и ясли във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: