Показаха от птичи поглед докъде е "замръзнало" изграждането на стадион Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (40)
08:57 / 11.11.2020
18244
Докъде е "замръзнало" изграждането на Стадион Варна показват кадри от птичи поглед, публикувани в групата "Мащабни проекти, строежи и ремонти - Варна", видя Varna24.bg.

Кадрите с дрон са правени през октомври 2020 г.

Прогресът през последните месеци, да не кажем години - клони към 0. До 2030 дали ще бъде готов?", гласи коментар към видеото.

В същото време днес до медиите бе разпратена информация от ПП "Възраждане" в която се казва следното:

"На 14-ти ноември 2020 г. от 10:00 ч. ще се проведе демонстративна футболна среща. Инициативата носи името "Възраждане на стадион Варна“.

Футболни почитатели и любители на популярната игра ще се съберат, за да проведат футболна среща на терен в близост до стадиона.

Теренът не е избран случайно и освен да се включат в мач от любимата си игра, варненци ще изразят и нуждата от възраждането и възстановяването на емблематичния за града стадион "Варна“.

"Гражданите на третия по големина град в България - Варна имат нужда от този стадион и многобройните запитвания, които получих са причината да подкрепим организацията на това събитие.“ – каза Георги Георгиев – общински съветник в морския град.

Още през 2015 г. информация, публикувана в медиите, оповести официално, че дружеството “Спортен комплекс Варна" е сключило предварителен договор с “Кауфланд" за покупко-продажба на 14 от близо 17-те дка, които представляват апортната вноска на Община Варна. С парите от сделката трябваше да бъде финансирано строителството на новия стадион “Варна".

Доста по-рано преди да се оповести тази информация в медиите и сделката да се гласува в Общинския съвет, новината за продажбата на тези декари  и за това, че средствата ще са предназначени за финансирането на стадиона, беше оповестена от фейсбук групата, създадена от варненци, които искат нов стадион за Варна.

Отново в медиите, през  февруари 2017 г., излизат подробности за мащабния проект. Информацията гласи:

“Комплексът ще бъде съвкупност от съоръжения, сгради и инфраструктура, проектирани по най-модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатляващи архитектурни решения."

Всичко изглежда чудесно, но само изглежда и към настоящия момент стадионът е  проект, който изглежда прекрасно, но не се случва.

Всички желаещи да участват могат да заповядат на мястото между магазин Кауфланд и строежа на стадион “Варна“, призовават от "Възраждане".


Виж коментарите (40)

Още по темата (10):
02.05.2018 Строежът на стадион "Варна" напредва бавно, но с надежда да завърши до края на годината
02.06.2015 Варненци "натискат" кмета за нов стадион на Варна
30.03.2015 Приеха продажбата на близо 17 дка общинска земя, за да стартира строежът на стадион "Варна"
26.03.2015 В края на май стартира строежът на стадион "Варна"?
25.03.2015 Продават терен от 17 дка, за да стартира строителството на ст."Варна"?
05.03.2015 Пламен Дочев: Няма да оставим Портних на мира за стадион "Варна"
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).