Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Показват детски рисунки, наградени в конкурса "Заедно в 21 век“
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 26.07.2016Коментари (0)2152
©
Изложба на детски рисунки, наградени в Международния конкурс "Заедно в 21 век", организиран от Фондация "Устойчиво развитие за България" с председател Станка Шопова, бе открита в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Тази година в конкурса взеха участие над 2000 деца от България, Русия, Казахстан, Беларус, Приднестровието, Молдова, Украйна, Сърбия и др., които се състезаваха в няколко категории - проза, поезия, реферати, медийни презентации, рисунки и авторски песни. Конкурсът е с над 10 годишна история и традиции. Включен е в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката на България и се провежда под патронажа на Посолството на Руската федерация.

Компетентно жури от известни писатели, художници и учени оцени работите на учениците. В приветствие до наградените участници и организаторите, Извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Юрий Исаков даде изключително висока оценка на ролята и значението на Международния ученически конкурс "Заедно в 21 век" и благодари на Фондация "Устойчиво развитие за България" за усилията за сближаване на младите хора от България и Русия.

Учениците, които бяха класирани на първо място, ще посетят Москва и ще имат възможност да разгледат историческите и културните паметници в руската столица. В момента на лагер в "Камчия" са децата, които спечелиха второ място в конкурса. Именно те участваха в програмата днес - Живко Хинов, ученик в VIII клас на спортното училище "Георги Бенковски" в Плевен изпълни авторската си песен "Русия - наша сестра" в съпровод на китара. Петокласничката Тея Мелконянц от Украйна, която учи в руския лицей в София, рецитира стихотворение на класика на руската литература А. С. Пушкин. 12-годишната Рада Колева от Средното общообразователно училище "Юрий Гагарин" в СОК "Камчия", припомни едно от посланията за свобода в българската история - "Кървавото писмо" на Тодор Каблешков, в чест на 140-годишнината от обявяването на Априлското въстание. Радко Василев от ОУ "Христо Смирненски" в Карнобат, представи авторското си стихотворение "Ще дойда, Куба". Радко е победител и в още един конкурс - "Куба - далечна и близка", който бе посветен на 55-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. В него бяха наградени 53 ученици от 1 до 12 клас и 37 учители. Наградите и грамотите на победителите в двата конкурса връчи Кристиян Миленов - член на УС на Фондация "Устойчиво развитие за България".

Детският празник, част от Международната творческа среща "Заедно в 21 век" продължава с конкурс за рисунка на асфалт и с презентация на проекта на ЧСОУ "Юрий Гагарин", който вече обикаля света - "Белите гълъби на мирното детство - ние сме за мир".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: