Полети от Варна до Истанбул ще конкурират дори автобусните превози

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
09:48 / 31.01.2014
7601
С 30% по-евтино ще пътуваме със самолет от Варна до Истанбул. Това ще стане с откриване на нова въздушна линия на "Тюркиш Еърлайнс" между двата града.

Полетите ще бъдат 4 пъти в седмицата, като цената ще конкурира дори автобусните превози. Очаква се това да стане през април или май, обясни директорът на компанията за България Дженк Йоджал по време на визитата на зам.-министъра на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев в Истанбул. Варна има потенциал да се превърне в самолетен хъб за региона, заяви Ботев. След пускането на въздушната връзка с Истанбул и евентуални връзки до 2-3 големи европейски летища морската ни столица има шанс да се превърне в най-удобната транспортна връзка не само за Източна България, но и за съседна Румъния, Молдова и Украйна, добави зам.-министърът.

При представянето си на една от най-големите туристически борси в света - Emitt в Истанбул, страната ни акцентира с възможностите за ски, спа и казино ваканции у нас, към които комшиите имат най-голям интерес. През май или юни най-големите турски туроператори ще посетят Варна и региона, за да разгледат възможностите за културен туризъм. През март пък е предвидена визита на турски агенции в Банско. За първи път България се представя с два щанда на Emitt. Интерес към културата и традициите ни предизвикват дърворезбари, които извайват чудеса пред погледите на посетителите.

Общо 20 общини и туроператори представят продуктите си на туристическата борса.

Вчера зам.-министър Ботев имаше и срещи с представители на консулските служби, чиято цел бе облекчаване на визовия режим между България и Турция. Целта е по-бързо издаване на визи за бизнесмени, ускоряване и останалите процедури и издаване на многократни визи за турски граждани след първото им посещение у нас.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Честито на варненци! Новата автогара в града отвори врати
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).