Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полицай от Варна, поискал и взел подкуп, отива на съд
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 30.08.2021Коментари (0)907
©
Окръжна прокуратура - Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 46-годишния Ж.М. Мъжът е обвиняем за това, че в качеството му на длъжностно лице (полицейски служител) поискал и приел дар, който не му се следва, за да не извърши действия по служба - престъпление по чл. 302, ал.1, т.1 във връзка с чл.301, ал.1 от НК, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

На 21 август 2019 г. обвиняемият изпълнявал наряд като автопатрул, чиято задача била да осъществява контрол на движението по пътищата. Съгласно инструктаж на служителите от сектор "Пътна полиция“ при ОД на МВР – Варна, всяко спряно за проверка МПС следвало да се съобщава в оперативната дежурна част.

Въпреки че имал определен маршрут и определени различни точки за контрол в различен период от време на наряда, екипът на Ж.М. заел място до пътя Варна – Аксаково в разрез с определения за деня график. Там полицейските служители започнали да извършват проверки на МПС. Около обяд бил спрян товарен автомобил. Въпреки задължението за известяване за всяко едно спряно за проверка МПС, това не било сторено от обвиняемия за въпросния товарен автомобил, който дори не бил вписан в нарядния дневник на екипа.

След извършената проверка било установено, че водачът на МПС е допуснал нарушение, свързано с неизправна задна светлина на управлявания от него автомобил, имал и два невръчени електронни фиша. За да не изпълни задълженията си за съставяне на акт с оглед реализиране на административно-наказателна отговорност спрямо нарушителя, полицейският служител поискал сумата от 50 лева. Обяснил на водача на товарния автомобил, че свидетелството му за управление може да бъде отнето заради старите му нарушения и той може да остане без работа. Подал му застрахователната полица "Гражданска отговорност“ без останалите документи и указал банкнотите да бъдат поставени в сгънатия документ.

Потърпевшият водач изпълнил указанията на полицая, поставил поисканата сума в документите и му я предал, след което си взел полицата празна.

Възмутен от действията на длъжностното лице, спътник на водача заснел всичко с камерата на телефона си. Сигнал за стореното бил подаден малко след случилото се в ОД на МВР – Варна.

Разследването, провело се под надзора на Окръжната прокуратура, доказало фактите от подадения сигнал. Предстои делото срещу Ж.М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: