Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полицаи пазят Варна с нови автомобили и велосипеди, възстановяват и видеонаблюдението в центъра
Автор: Пламена Николова 18:20 / 17.05.2019Коментари (2)7125
Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов проведе работна среща с кметове от Варна и региона и с представители на туристическия бранш. Поводът е началото на активния летен туристически сезон и осигуряването на обществения ред и сигурността на туристите и гражданите на Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

След срещата зам.-министърът получи от кметът на града Иван Портних ключовете от двата нови високопроходими автомобила, които Община Варна закупи за нуждите на ОД МВР Варна. Освен двете модерни полицейски коли варненските полицаи получават и 4 велосипеда за патрулите в Морската градина и курортите. 

"Искам да благодаря на кмета и на Община Варна за предоставените два високопроходими автомобила и четири велосипеда за нуждите на МВР.  В разговора, който водихме с представителите на местната власт, обясних, че това взаимодействие е основен приоритет за МВР.  Обсъдихме текущи проблеми и начини на реагиране. Тези регулярни срещи са, за да подобрим взаимодействието и да работим за превенция на престъпността и по-висока разкриваемост на престъпленията. През следващата година изтича и срокът за подмяна на документите за самоличност и кметът Портних се отзова на една наша скромна молба да бъдат предоставени в общинските центрове за административно обслужване работни места на служители на МВР, които ще могат да приемат заявления от гражданите във връзка с издаване документи за самоличност", каза зам.-министърът.

"Вижда се трайна тенденция за намаляване на престъпленията и повишаване на разкриваемостта през последните 5 години. Изчистихме нюансите днес и по отношение на настаняването на командированите полицаи на Златни пясъци. Продължаваме и с усилията ни за разширяване на системата за видеонаблюдение в града, защото тя е важна превантивна стъпка. Общината придоби акциите в едно съвместно дружество, основано преди години. Като 100% собственик ще имаме възможност да възстановим старото действащо видеонаблюдение в централната градска част, дкоето ще има достъп и ОД МВР. Това ще даде повече спокойствие за варненци и гостите на града по време на туристическия сезон. Върви техническото обследване на тези камери и процедура по ремонт. Надявам се максимално бързо да ги възстановим", каза кметът.

Стана ясно, че за летния сезон на територията на курортните комплекси във Варна, Бургас и Добрич ще бъдат командировани близо 1000 полицаи, във Варна броят им ще бъде 126.

Шефът на ОД МВР Варна Даниел Пашов обясни, че те бъдат разпределени през юни, юли и август, а сред тях ще има и германски полицаи. През юли и август ще бъдат командировани също по двама румънски полицаи.

Велополицията ще работи още от следващата седмица с новите колелета на територията на Морска гара, Морската градина и в курорта Златни пясъци. Очаква се Варна да има и конна полиция. 

Кметът Иван Портних допълни, че курортните комплекси край Варна са обезпечени и с пожарната безопасност. 

Какво още вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.05.2019 г.
0
 
 
Сега да спрат да си вършат работата а да работят и не само да слагат честитки по чистачките
Aнонимен
на 17.05.2019 г.
+1
 
 
Сега да започнат да си вършат работата и да стане по спокойно в града и вечерите да са по тихи да прибират викащите вандали.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: