Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полиция и община ще изграждат нова система за видеонаблюдение във Варна?
Автор: Пламена Николова 16:25 / 27.09.2018Коментари (0)5144
©
След решение на местния парламент се очаква Община Варна да придобие всички дялове на австрийското дружество "Ефкон АГ", с което е в съсобственост по отношение на уличното видеонаблюдение във Варна с дружеството "Варна-Ефкон". Това коментира за Varna24.bg общинският съветник Христо Атанасов, който е упълномощен от Община Варна да води преговорите с австрийското дружество. 

"Сагата, която започна през 2007 г. се надявам да приключи след следващата сесия на Общинския съвет. Като казвам приключи, имам предвид Община Варна да добие 100% от собствеността на дружеството. Сделката е на стойност 2600 лева и няма грешка в това, което чувате. Това е делът на Ефкон АД, който придобива общината. Предния представител беше представил една сметка, беше водил едни разговори за изкупуване пак на техни дялове, но сумата възлизаше на 600 000, разпределена по различни пера. Нещата се промениха, защото за мен това беше нереалистично още тогава, коментирал съм го по време на заседания на съвета. Тогава беше отхвърлено от съвета неговото  предложение. Дойде този мандат и бях избран като представляващ общината в дружеството и вече не знам колко са писмата и разговорите с австрийците. Стигнахме до това, тъй като самата система е морално остаряла, тя трябва да бъде подменена, трябва да бъде изградено ново видеонаблюдение. Системата не работи и е в тежест и на двамата съдружника. Така стигнахме до това Община Варна да изкупи дела на австрийската фирма. Това ще бъде факт. Изпратени са всички документи за гласуване и предприемане по процедура по изкупуване на дяловете. Надявам се в рамките на няколко седмици адвокатите да подпишат промените и Община Варна да стане едноличен собственик на системата.", обясни Христо Атанасов. 

След тези процедури ще бъде възложено още едно обследване, за да се види какво има като наличност и да се изготви етапност по отношение на това какво ще бъде възобновено и какво изградено наново. Припомняме, че системата за видеонаблюдение във Варна беше изградена през 2007 г. и струваше близо 10 млн. лв. През 2013 г. поддръжката на камeрите беше спряна.

"Имам предвид камерите, които са на кръстовищата. Ще бъде обсъдено поетапно какво ще бъде предприето и какво ще струва това. Предстоят преговори с МВР по отношение на това дали те ще участват и как, защото те също ползват тази система. Ще се изясни приходите откъде ще дойдат. Дали ще са от глобите от нарушителите и дали те ще бъдат разпределяни между общината и Министерство на вътрешните работи. Това са неща, които новото ръководство ще начертае.", каза още Христо Иванов. 

Камерите са над 140 и от тях няма действащи, тъй като не бяха въведени в експлоатация, уточни общинският съветник. 

Относно въпросът кога Варна ще има качествено видеонаблюдение, Атанасов каза:

"Не бих се ангажирал със срокове, защото моята задача беше да доведа до тук нещата. Когато стане системата 100% собственост на Община Варна, принципала ще създаде ново търговско дружество с нов управител и ще вземе решение за инвестицията. Общинският съвет трябва да прецени по предложение на новото ръководство какво ще бъде изградено поетапно и да търси обозрим срок. Моята работа ще приключи до създаването на търговското дружество."



Още по темата: общо новини по темата: 8
15.10.2018 »
11.10.2018 »
01.02.2016 »
30.03.2015 »
19.03.2015 »
09.03.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: