Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полиция загражда учебните заведения във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:12 / 14.09.2018Коментари (0)2039
© Varna24.bg
Полицейско присъствие в районите на учебните заведения и подходите към тях е предвидено през цялата учебна година на територията на Варна и областта. Това заяви на среща с представители на медиите гл. инспектор Илиян Илиев – началник на сектор "Охранителна полиция" при ОД на МВР – Варна. Той подчерта, че приоритет в работата на варненската дирекция е пътната безопасност, особено в частта детска пътна безопасност.

Гл. инспектор Илиев поясни, че доброто взаимодействие с РУО - Варна дава възможност на служители на ОДМВР – Варна да участват в образователния процес на децата активно чрез различните си инициативи - беседи с учениците - от най-малките до най-големите и припомняне на основните правила за безопасност; програмата на МВР "Детско полицейско управление", която предстои да стартира за втори път и ще обхване различни училища и класове; специално организираните срещи на полицейски служители с учениците от 11 и 12 клас, на които предстои да придобият правоспособност или са млади водачи, и онагледяването на опасни ситуации и ПТП, придружено с дискусии по темата безопасно поведение на пътя. Той не пропусна и една нова инициатива на ОД на МВР – Варна, реализирана с подкрепата на Община Варна, засягаща най-малките деца от 1 до 4 клас, които бяха превърнати в проверяващи поведението на своите родители с инициативата "Спазваме правилата заедно".

Началникът на сектор "Пътна полиция" – гл. инспектор Петко Камбуров обърна внимание на огледите, които са извършени на пътната маркировка и вертикалната сигнализация на пътната мрежа още в края на миналата учебна година, и взетото отношение от страна на полицейските служители. Той не пропусна да спомене непрекъснатия обмен на информация за ученическите екскурзии и превози, както и задължителните проверки на водачите, превозните средства и документацията по тяхното реализиране.

В първия учебен ден – 17 септември децата ще влязат отново в класните стаи. Това слага началото на нов етап от работата на "Пътна полиция", която досега пази техния живот по време на ваканцията. "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!" е не просто призив, а мисия! Убедени сме, че съвместните ни усилия ще имат своя резултат и ще спомогнат за подобряване на обстановката по безопасност на движението. А личният пример е в основата на успеха в това начинание!

През следващата седмица на територията на Варна, успоредно с останалите дейности по пътна безопасност,  ще се реализира специализирана полицейска операция под наслов "Безопасно поведение на пешеходните  пътеки". Тя ще бъде насочена към всички участници в движението на пътя и поведението им на пешеходните пътеки. Операцията има за цел освен на водачите на МПС, да напомни и на пешеходците за техните задължения и отговорности на пътя, както и това, че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: