Полицията във Варна погва тротинеткаджиите 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
09:18 / 22.11.2022
9455
Полицията във Варна засилва контрола върху водачите на електрически тротинетки, каза пред БТА старши инспектор Драгомир Ганчев, началник на група "Организация на движението“ в сектор "Пътна полиция“ в крайморския град.

Той уточни, че много от водачите на индивидуалните пътни превозни средства пренебрегват изискванията. Експертът припомни, че управляващите трябва да имат светлоотразителни елементи по облеклото си вечер и при намалена видимост.

Освен това трябва да се движат по изградената велосипедна инфраструктура и, ако не са пълнолетни, да са с каски. Където е забранено за движение на велосипеди, е забранено и за тротинетки, припомни още Ганчев.

По думите му е задължително на електрическото средство за придвижване да има само един човек, като той няма право да вдига повече от 25 километра в час. Освен това водачите на тротинетки нямат право да се движат успоредно един до друг.

Има изисквания и към самите машини, допълни Ганчев. По думите му те трябва са с механичен или електронен звънец, да излъчват бяла или жълта светлина отпред и задължително червена отзад.

Водачите на тротинетки стават все по-голяма група участници в движението и често са с рисково поведение, каза още Ганчев. По думите му някои от вече наложените глоби на нарушители във Варна са и заради възникнали произшествия.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).