Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полицията във Варна с извънредни мерки за сигурност по празниците
Автор: Пламена Николова 16:21 / 20.12.2019Коментари (0)2681
©
За празничните дни е създадена организация да бъде използван целия наличен състав, както и целия автомобилен парк, с цел осигуряване на видимо полицейско присъствие във всички обекти с масово струпване на хора и МПС, както и в малките населени места. През празничните дни екипи на полицията ще патрулират в жилищните комплекси. Служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове.

Планирани са мерки за безпроблемното протичане на организираните масови мероприятия. Събрана е информация за местата, на които ще се провеждат празнични събирания. Дадени са препоръки за бдителност, своевременно информиране на компетентните органи при необходимост, начините за координация на съвместни действия. Проведени са срещи със собственици и управители на частни охранителни фирми. Създадена е организация за предотвратяване извършването на противоправни деяния на пазарите, тържищата и големите търговски обекти, предполагащи наличие на много посетители, акумулиращи големи парични средства.

Извършени са и продължават да се извършват проверки на обекти, търгуващи с пиротехнически изделия. Добре е да се припомни, че увеселителните пиротехнически изделия не са невинна играчка, а съдържат взривни вещества или взривна смес от вещества и са поставени под разрешителен режим контролиран от органите на МВР. Фирмите и търговците, съхраняващи и търгуващи с увеселителни пиротехнически изделия, следва да знаят, че за извършване на такава дейност трябва да имат надлежно издадено разрешение от МВР, както и да разполагат със специално проектирани, изградени и узаконени за този вид изделия складове и магазини.

Абсолютно е недопустимо търговията с тези изделия да се извършва на открито – по базари, сергии и павилиони. В складовете и магазините, имащи разрешение за търговия на увеселителни пиротехнически изделия, те се излагат на закрити лавици или под стъклен похлупак. Изделията следва да се съхраняват и продават само в оригиналната заводска опаковка и да бъдат придружени с инструкция за употреба и безопасност на български език.

Създадена е организация за полицейско присъствие по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна, край църкви, храмове и манастири за обезпечаване опазването на обществения ред. Предвиждат се и засилени полицейски проверки на водачи с рисково поведение, както и засилени проверки за управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и с превишена скорост.

Да споменем отново основните съвети на криминалистите:

За СИГУРНОСТТА НА НАШИЯ ДОМ:

1) Да запазим дискретност относно предстоящите си планове! Не оставяйте ключове от дома си на леснодостъпни места!

2) При напускане на дома за празниците, парите и ценните вещи не бива да бъдат оставяни в жилището, без съответните мерки за сигурност.

3) Оставете осветлението включено, ако жилището ще е празно само за една нощ! А, ако отсъствието ще е по-дълго, се погрижете да затворите добре всички врати и прозорци. Осигурете близък, който да наглежда жилището.

4) Бъдете внимателни кого и как пускате вкъщи! Ако бъдат забелязани съмнителни следи от взломяване или бъде усетено подобно намерение, е време за позвънеяване на тел. 112.

За СИГУРНОСТТА по време на ПАЗАРУВАНЕ:

1) Не носете големи суми  пари, а  ако все пак се налага -  да бъдат разделени на части и поставени на различни места. При разплащане на сметки, да не се отваря широко портмонето, за да не се изостря вниманието и интереса на джебчиите.

2) При попадане в навалица, чантите трябва да бъдат притиснати плътно до тялото, отпред, така че контролът над тях да е непрекъснат.

3) Портфейлът или парите не бива да се оставят без надзор. Без значение дали е по време на пробване на дреха, хапване в заведение или просто почивка. Не оставяйте във външни джобове на яке или друга дреха ценни вещи или пари!

4) При ползване на банкомат закрийте клавиатурата с ръка! Препоръчва се използването на банкомати, разположени вътре в сградите на банки. Важно е банковата карта и пин кодът да не се съхраняват на едно и също място.

5) Когато паркирате автомобилите си, не трябва да оставяме в тях на видно място скъпи вещи, техника, чанти с пари или документи!

6) Избирайте място за паркиране на колата на добре осветени, многолюдни места и винаги, при възможност, на охраняеми паркинги и гаражи.

Весела Коледа и Щастлива 2020-та година!!!




Още по темата: общо новини по темата: 110
10.12.2020 »
07.12.2020 »
07.12.2020 »
07.12.2020 »
04.12.2020 »
04.12.2020 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: