Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Положението в община Белослав е най-тежко
Автор: Екип Varna24.bg 14:05 / 07.01.2009Коментари (0)1315
Във връзка със спирането на газоподаването към Република България и създалата се кризисна ситуация, Областният управител Христо Контров изиска от общините в областта информация за обектите ползващи газ и съответно какви възможности имат за използване на алтернативни източници.

До 12 часа днес информация е получена от общините Аврен, Варна, Вълчи дол, Провадия, Девня, Дългопол, Суворово, Ветрино, Долни чифлик, Бяла и Белослав. Към момента все още заседава Щаба за координация в град Аксаково.

 

В община Вълчи дол няма проблеми. В училището, детската градина и сградата на Общинска администрация, монтираните котли са с комбинирани горелки и минават на нафта.

В община Провадия са уведомени всички ръководители на обекти, консуматори на природен газ. Всички обекти ползващи газ за отопление преминават на поддържащ режим с цел запазване на водно-отоплителните системи. Търсят се варианти за преминаване на дизелово гориво за отопление. Към момента е затворена само детска градина "Снежанка", като са предприети мерки за преминаване на дизелово гориво и най-вероятно от утре ще заработи. Няма затворени други училища и учреждения поради намаленото газоподаване.

Информирани са всички потребители на газ на територията на Община Девня за възникналата ситуация, съгласно информацията от Министерство на извънредните ситуации. Щабът за координация и Съветът по сигурност и управление при кризи в системата на Министерството на икономиката и енергетиката проведоха съвещание. Разгледан беше въпроса за газоподаването към най- големите потребители на газ: "Агрополихим" АД, "Полимери"АД, "Девня цимент"АД, "Солвей Соди"АД, ПК "Девненски извори", "Птицеком" АД. Детските и учебните заведения в общината не са потребители на газ. Отопляват се с дизелово гориво и промишлен газьол. Заредени са с достатъчно количество. Общинската болница също е на дизелово гориво, няма проблеми с отоплението й.

В ЦДГ "Детелина" в Дългопол са преустановени учебни занятия до 11.01.2009г. Създава се организация за преминаване на отопление с електричество. В читалище "Н.Й.Вапцаров" е спряно газоподаването. СОУ "Св. Климент Охридски" ще премине на двусменен учебен процес в една сграда. Ще се премине на отопление с електричество. Община Дългопол работи с редуциран числен състав. Отоплението е с електричество.

В община Белослав всички общински сгради - училища, детски градини и административни сгради, които се отопляват с природен газ, нямат възможност за преминаване на друг вид алтернативно гориво.

Общините, които нямат обекти ползващи газ, съответно не са зависими от спирането на газоподаването са Суворово, Ветрино, Долни чифлик, Бяла и Аврен.




Още по темата: общо новини по темата: 39
29.01.2009 »
20.01.2009 »
18.01.2009 »
16.01.2009 »
16.01.2009 »
14.01.2009 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
Бойни спортове
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: