Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пореден протест във Варна заради условията в общинския приют в Каменар
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 28.07.2021Коментари (0)1358
©
Във Варна за пореден път природозащитници и доброволци протестират срещу условията, в които се отглеждат бездомните кучета в общинския приют в близкото село Каменар, съобщава БНТ.

Недоволните граждани излязоха пред община Варна. Исканията им ще бъдат изпратени в отворено писмо до правителството. Те се притесняват от това, че болните животни се държат на скари, които са неподходящи, а кастрираните животни ги държат на цимент. Казват, че ламаринените покриви са амортизирани, че не се борави добре с бюджета, който твърдят, че е 500 000 лв. на година, че има нечипирани бездомни животни по улиците, че общината не може да се справи с овладяването на популацията на животните.

Искат приютът да бъде към дирекция Екология към общината, ветеринарни клиники да кастрират животните и също така, ако може приютът да премине в ръцете на неправителствена организация. Протестиращи искат и уволнението на шефа на приюта, както и да се търси отговорност на ветеринарния лекар, тъй като не полага добре грижи за животните и няма необходимата квалификация.

Д-р Димитричка Иванова заяви в "Денят започва", че няма мъртви животни и всички кастрации са направени при спазени напълно медицински изисквания.

"Всички животни са връщани по места, връщането на животните е документирано и това може да бъде категорично доказано, както и повечето връщания на животните по места са протоколирани със свидетели. Тези свидетели са се подписали за здравословното състояние, в което се връщат животните", коментира д-р Иванова.

Според нея не е вярно, че животните се връщат с тежки инфекции. Тя е убедена, че животните се изписват здрави от приюта.

Ето какво казват от общината относно приюта и относно протестиращите.

“Общо усвоените средства към 26.07.2021 г. са около 203 000 лева. Резултатите: отработени са общо 209 кучета, уловени по сигнали на граждани. Персоналът на приюта е с необходимата квалификация за заемане на длъжността. Към днешна дата на територията на приюта в село Каменар има назначени 8 човека, в това число са ветеринарният лекар и управител. Кастрираните животни в приюта се връщат на местата, които обитават. Връщането се контролира със система за проследяване в реално време на автомобилите", каза Александър Драгнев, директор Дирекция УСКОР.

“Последната година стремим се всичко, което е било по предписанията на ОДБХ, което е констатирано като лоши условия, да го отремонтираме. Вода е прекарана в 3-то и в 4-то хале, ел. енергия също, снабдено е с осветление. Осветление има на първо хале, естествено осветление е осигурено", заяви Христо Железаров, управител на ОПБК-Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: