Поредна висока оценка за ВСУ "Черноризец Храбър"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:45 / 01.03.2019
2162
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ беше ресертифициран за шести пореден път по стандартите на ISO – управление на качеството. Успешно приключи процедурата по оценка от международната организация Bureau Veritas Certification и висшето училище получи сертификат с акредитация от UKAS (Великобритания) за срок от 3 години – до 2022 г.

Първата сертификация на ВСУ "Черноризец Храбър“ бе през 2001 година. Университетът има шест успешно преминали сертификационни цикъла, всеки от които за период от три години. От 1 март 2019 г. ВСУ е с втора ресертификация по изискванията на стандарта ISO 9001:2015.

Системата за управление на качеството на ВСУ "Черноризец Храбър" доказва устойчиво развитие във времето. В България няма друго висше училище, което да е с 18-годишен непрекъсваем цикъл на сертифицирана система за управление на качеството.

Областта на сертификация на Варненския свободен университет по ISO 9001:2015 за периода 2019 – 2022 г. включва:

- Предлагане на акредитирано висше образование, провеждане на следдипломна квалификация и специализация, преквалификация и обучение през целия живот.

- Извършване на научноизследователска и експертно-консултантска дейност.

- Разработване и участие в международни и национални научно-приложни проекти и инициативи.

- Осигуряване на междууниверситетско сътрудничество и академична мобилност на студенти, преподаватели и административен състав.

ISO е Международна организация по стандартизация, в която участват организации от над 100 страни в света.Тя разработва различни стандарти за управление на качеството в редица сфери на деловия живот. Стандартите на ISO са приети от Европейския комитет по стандартизация (CEN) и заместват националните с общоприети международни стандарти. Те служат за подобряване на комуникацията и развитието на международната кооперация в световен мащаб.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).