Поредни ремонти на варненски училища стартираха днес с първи копки

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:39 / 13.04.2018
3263
С "първа копка" днес стартира ремонтът в поредните две професионални варненски гимназии. Церемонията в 11 часа започна в Професионалната гимназия по дървообработване "Николай Хайтов", предаде репортер на Varna24.bg.

За 12 ч. започна церемонията и в Професионалната гимназия "Иван Богоров".

Ремонтът на двете училища е финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж", а общата стойност на проекта е 2,8 млн. лв.

Припомняме, че символична първа копка бе направена вчера за ремонт на VII СУ "Найден Геров“  и Първо ОУ "Св. Княз Борис" I във "Владиславово".  Дейностите са по проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП "Региони в растеж“. Проектите са финансирани със 100% безвъзмездна финансова помощ – по 16, 3 млн. лв. за всяко училище. Целта е увеличаване дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри условия за обучение за деца и младежи.

Миналата седмица бе обявен официален старт и на ремонта на СОУ "Димчо Дебелянов“. Трите училища са част от инвестиционната програма на Община Варна за изграждане на модерна образователна инфраструктура.

"Ще направим всичко възможно строителните дейности да приключат до началото на новата учебна година“, увери Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности“ и ръководител на проектите. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).