Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Поредният майсторски клас приключи във ВСУ
Автор: Екип Varna24.bg 17:17 / 12.05.2014Коментари (0)691
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Като вдъхновяващ, полезен и незабравим, определиха участниците в майсторския клас "Бизнес лидерство и предприемачество. Добри практики", тридневният форум, организиран от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и университетът в Синсинати.

"За мен е невъзможно да определя с три думи случващото се през последните дни във Варненския свободен университет", сподели по време на финалната сесия проф. Джордж Вредевелд - един от основните чуждестранни лектори в майсторския клас.

"Общото между всички присъстващи, били те студенти или реални предприемачи и бизнес лидери, е респектът. Респектът ви към нас - лекторите, с които работихте, но и респектът към самите вас и това е много важно в личностното развитие на всеки човек. Намирам го за много вдъхновяващо. Другата дума, която мога да използвам е "чудесно" - екипът на този майсторски клас е чудесен, партньорството ни с университета също, но вие - участниците, бяхте фантастични и за това ви благодаря", каза още проф. Вредевелд.

Нестандартното решение в майсторския клас да участват както студенти, така и представители на бизнеса, създаде широка платформа за обмен на идеи и споделяне на успешни практики в областта на бизнес лидерството и предприемачеството.

В рамките на 3 дни - от 9-ти до 11 май представители на бизнеса и експерти от САЩ и България представиха новаторски и утвърдени добри практики, които дават възможност на компаниите да се развиват и да успяват в сложната и бързо променяща се конкурентна среда.

В пряк диалог със студентите влязоха имена като проф. Джордж Вредевелд, проф. Ричард Макдоналд, Джийн Лаутербах и Елена Косева. Чрез интерактивни сесии в работата на майсторския клас се включиха и други експерти от банковия и технологичния сектор, сферата на мениджмънта, маркетинга, услугите и коучинга.

Сред темите, които бяха представени от лекторите в рамките на майсторския клас са основи на лидерството, създаване на лидерска култура, предприемачество в публичния сектор, ключови фактори на политическото лидерство, използването на облачните технологии за увеличаване на производителността, ролята на ценообразуването, управление на маркетинга в големите компании, ролята на жената - бизнес лидер и изграждане на успешна бизнес среда за хора с увреждания. Участниците получиха сертификати от Варненския свободен университет и университетът в Синсинати.

Майсторският клас бе закрит от ректора на университета проф. д.пс.н. Галя Герчева, която благодари на участниците и лекторите и отправи специална благодарност към Президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова - вдъхновител на палитрата от майсторски класове, превърнали се във визитна картичка на висшето училище.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: