Портних: 7 булеварда във Варна ще бъдат ремонтирани тази година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:53 / 11.03.2015
1579
"Като кмет на Варна съм радостен, че градът отново е домакин на среща, посветена на туризма. Надявам се, че днес ще дадем отговор на много от проблемите, които са се натрупали през годините, за да бъдем максимално полезни на бранша, който е движеща сила за икономиката на региона, а и на страната като цяло." Това заяви вчера кметът Иван Портних, който откри кръгла маса по проблемите и предизвикателствата пред туристическия сезон - лято 2015. Събитието бе организирано от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Асоциацията на българските черноморски общини и се проведе под патронажа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика - Ивайло Калфин. В проявата се включиха и областният управител Стоян Пасев, представители на министерствата на туризма, на МВнР, на МВР, на МРРБ, хотелиери, ресторантьори, туроператори и др.

В словото си кметът Иван Портних представи основните приоритети, по които община Варна работи, за да бъде атрактивна дестинация за туристи от страната и чужбина.

"Седем булеварда ще бъдат ремонтирани в рамките на годината, като наш приоритет е тези от тях, които са на входовете и изходите на града, да бъдат готови преди старта на летния сезон", допълни той. Кметът акцентира върху ремонта на бул. "Княз Борис I", който води туристите от курортите към града.

"Проведохме разговори с премиера Бойко Борисов и с министъра на финансите Владислав Горанов, които поеха ангажимент за осигуряване на средства за ремонта на тази важна пътна артерия - в частта от кръстовището на Икономически университет до кръговото на Почивка. В активна комуникация сме и с Агенция "Пътна инфраструктура" по отношение на ремонта на другата част от пътя, която е държавна собственост - от Почивка до КК "Златни пясъци". Проектиране тече и за разширяване на Т-образното кръстовище до "Златни пясъци"", каза кметът Портних.


Виж коментарите (0)

Още по темата (57):
21.05.2015 Отварят движението по бул. "Княз Борис I" и бул. "Мария Луиза" от днес
20.05.2015 Кметът: От утре проблемите с трафика във Варна трябва да приключат
20.05.2015 Варна посреща началото на туристическия сезон с нова визия на основните подходи за града
18.05.2015 До 3 дни приключва ремонтът на бул. "Мария Луиза"
15.05.2015 Отварят ремонтирания участък на бул. "Осми Приморски полк"
12.05.2015 Ремонтираха почти всички плочки в центъра, но най-разбитите оставиха
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).