Портних: Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
15:36 / 24.04.2018
8915
Продължава рехабилитацията на пътната инфраструктура във Варна, от началото на годината досега са възстановени около 10 000 квадратни метра. Възложени за изпълнение са още около 50 000 кв. м. в петте района в града и селата, с цел отстраняване на проблемите по пътните артерии, съобщи Петър Гърбузов – директор на дирекция "Инженерна инфраструктура“ в Община Варна. 

Рехабилитация на пътната инфраструктура тече в район "Одесос“, където дейностите се извършват паралелно с поставяне на хоризонтална маркировка за въвеждане на Синя зона. Възложени за изпълнение са 11 250 квадратни метра, като дейностите предстоят в трети, седми и осми микрорайон. Извън обхвата на синята зона има още 6 000 квадрата, които ще бъдат ремонтирани. 

От утре започва работа в район "Приморски“, където ще се ремонтират 11 270 квадратни метра от пътната инфраструктура, район "Аспарухово“ – 6000 квадратни метра и в селата Звездица и Константиново – по 1000 квадратни метра. Ключов е ремонтът на пътя за "Галата“, който е сериозно пострадал. Следващата седмица започват рехабилитационните дейности в районите "Младост“ и "Владиславово“ – по 7000 квадратни метра, обясни Гърбузов. 

След реализирането на този етап от ремонт на пътната инфраструктура, ще направим преоценка с районните администрации и през есенния период ще продължим, каза кметът Иван Портних

"Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента. Осигурено е финансиране за редица пътни артерии важни за града – бул. "Левски“ в старата му част, бул. "Осми Приморски полк“ – в посока "Виница“, ул. "Съборни“, "Г. Бенковски“, и в "Аспарухово“. Като администрация сме направили необходимото да извървим нелекия път от изготвяне на проект, кандидатстване на финансиране, осигуряване на средства по европейските програми или от бюджета, за да се стигне до избор на изпълнител и реализация на обекта. Този темп на обновяване на инфраструктурата, който демонстрирахме през последните години, и който бих нарекъл ударен, не само го запазваме, на в действителност го ускоряваме съвместно с държавата. Обемът от дейностите е огромен, въпросът е, че когато с десетилетия нищо не се е правило, няма как за един ден да се случи“, обясни Иван Портних

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).