Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: До края на следващата седмица в автобусите ще заработи напълно автоматизираната билетна система
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 16.09.2019Коментари (2)4169
©
До края на следващата седмица във всички автобуси във Варна ще заработи напълно автоматизираната билетна система, това съобщи кметът на града Иван Портних. Той призна, че тя не е функционирала, но обясни, че това е било така заради приетата промяна в наредба 17, касаеща свързаността с Националната агенция по приходите, предаде радио "Варна". 

"Билетната система всъщност функционира и към днешна дата. Проблемът беше, че когато направихме необходимите договори за поддръжка, влезе промяна в наредба 17. До преди тази промяна, всяко едно устройство беше свързано самостоятелно с НАП, а след нея трябва да има сървър, който да обобщава данните от всяко едно устройство и от сървъра, да праща информацията към приходната агенция. Направихме обществена поръчка за изграждането на тази система и тя приключи. Днес сутринта ме информираха, че 148 автобуса вече са оборудвани, с други думи до няколко дни ще обхване всички транспортни средства в общинския превозвач. Надявам се до края на другата седмица да сме затворили тази тема."

- Остава усещане, че зоната за отдих около пристанище Варна се отвори единствено за нощни заведения?

- Всички заведения в крайбрежната зона на пристанище Варна са с временен статут. След изграждането на Варна има нужда от друг голям проект и с подкрепата на правителството там ще бъде изграден Експо център, културна и атракционна инфраструктура. Това ще бъде в частта седмо кейово място, което единствено в момента се използва за товарене на жито. Там трябва да е новия пасажерски терминал. Разбира се всичко като развитие в тази зона ще се случи след международен конкурс. Лично аз смятам, че там освен експоцентър, освен пасажерски терминал трябва да има нова културна сцена. В момента разсъждаваме за нова сграда на операта. Ще имаме възможност да изберем най- доброто градоустройствено решение в тази посока. 

- Кога булевард "Васил Левски" ще има акт 16?

- Булевард "Левски ще се сдобие с Акт 16 и асансьорите към пасарелките ще могат да бъдат ползвани от хората в неравностойно положение и майки с детски колички. Не зависи от нас, знаете, че обектът е от висока категория и приемателната комисия е от ДНСК. Очакваме такава и се надявам следващите десет дни да сме финализирали този процес", обеща Портних.

За електрическите автомобили и автобуси:

Знаете, че купихме 18 електромобила за общинската фирма "Паркинги и синя зона". Знаете ли колко са разходите им до момента? Между лев и два на 100 км. В момента се изграждат 22 зарядни станции които са предназначени за хората и да ги стимулираме по този начин да закупуват електромобили за лично ползване. Паралелно се изграждат зарядни станции за новите автобуси на двата обръщача- спирка Почивка и Владиславово и голяма зарядна станция в депото на градския превозвач. С четири часово зареждане, съвременните електроавтобуси имат пробег от 350 км, което ще е напълно достатъчно в нашите условия, тъй  като най - дългият пробег на автобус във Варна е 240 км. Убеден съм, че в рамките на процедурата ще изберем най- доброто което пазара може да предложи. 

Въпреки всички твърдения градския транспорт във Варна няма да фалира. Напротив, на следващата сесия съм внесъл предложение, което ще гарантира на служителите в общинската превозваческа фирма 10% -но увеличение на фонд работна заплата. 

На въпрос, възможно ли е, след изборите, цената на билета да не е 1 лев, Портних отговори, че градския транспорт е една обществена функция и община Варна разполага с достатъчно средства да го субсидира в момент в който това е необходимо. Разходът за резервни части падна чувствително защото автобусите са гаранционни. При нови 60 електрически автобуса, ще паднат разходите и за резервни части и за гориво. 

В много европейски градове общественият транспорт буквално става безплатен. С други думи усилията им са насочени в посока, да използват масовия градски транспорт с оглед намаляването броя на автомобилите в градовете и съответния трафик. Абсолютно ясно и точно вървим също в тази посока, въпреки трудностите и проблемите които срещаме

Преди две години Варна беше абсолютно изолирана. През зимния период имахме един полет до Виена. Друга европейски линия нямаше. Сега имаме 16 дестинации, целогодишно. Промяната в управлението на минералните извори е другата голяма стъпка която променя морската столица като целогодишна дестинация за туризъм. На базата на промените, плащанията на минералната вода се прехвърлят към общината. От своя страна, ние ще стимулираме всеки инвеститор в тази посока, защото този природен ресурс трябва и ще помогне за създаването на нови целогодишни работни места и по високи доходи на заетите в бранша.



Още по темата: общо новини по темата: 512
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.09.2019 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: