Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: Емил Радев е прагматичният избор за представител на Варна в Европарламента
Автор: Пламена Николова 16:42 / 24.04.2019Коментари (0)2156
©
Емил Радев е прагматичният избор за представител на Варна в Европейския парламент. Това заяви областният координатор на ГЕРБ и кмет на морската столица Иван Портних.

"Въз основа на административния капацитет, който сме изградили, и на активното участие на варненския евродепутат Емил Радев, пред града ни тепърва ще се отварят врати, за да се възползваме в по-голяма степен от механизмите на европейската солидарност. Българските общини полагат много усилия да привличат евросредства, но възможностите за пряко кандидатстване в Брюксел ще се увеличат през новия програмен период. Варна вече е направила сериозни крачки в тази посока и имаме редица проекти, одобрени извън националните програми, свързани с еврофондовете.

Изградили сме широка партньорска мрежа с европейски градове, с които реализираме в момента проекти, финансирани директно от Брюксел. Благодаря за съдействието и контактите на Емил Радев. Ще разчитаме и занапред на подкрепата му като представител на варненци в Европейския парламент", мотивира се Иван Портних по време на пресконференцията, на която варненският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП отчете дейността си през изминалия мандат.

Областният координатор на ГЕРБ изтъкна, че през следващия програмен период България ще бъде една от малкото страни, които ще разполагат с по-голям бюджет. "При увеличение с 4 млрд. очакваме евросредствата за страната ни да достигнат 18 млрд. лв. Това безспорно е заслуга на българските евродепутати, а за общините означава повече инвестиции за обновяване на инфраструктурата, както и за развитие в сферата на образованието, културата, социалните услуги, спорта", отбеляза Портних.

По думите му е изключително важно в Европа да ни представляват хора, които добре познават механизмите на работа и защитават интересите на България, а като юрист Емил Радев се ориентира много бързо в сложната материя и процедурите в европейските институции. "Да подходим отговорно на 26 май и да подкрепим варненския евродепутат, който работи активно за Варна и България", подчерта областният координатор на ГЕРБ.

Иван Портних благодари на Емил Радев за усилията да популяризира богатото културно-историческо наследство на града ни и припомни, че Варненското златно съкровище – най-старото обработено злато в света, беше представено в сърцето на Европа. Организираната от Емил Радев изложба в Европейския парламент премина под патронажа на премиера Бойко Борисов и беше аплодирана от "тримата големи" на ЕС – председателите на ЕК и ЕП и на Европейския съвет. Те за първи път присъстваха заедно на събитие от такъв характер, както тогава лично отбеляза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Изложбата бе жест към България, но и към Варна, към нашата история, към развитието на туризма", акцентира Портних. Той оцени високо ангажимента на Емил Радев към каузата "Посланик на библиотеките" и благодари за огромното съдействие, оказано за избирането на Варна за Европейска младежка столица.

"По лична покана на Емил Радев в града ни дойде Антонио Таяни, настоящ председател на Европейския парламент, който след това посещение остана с много топли и позитивни впечатления от морската столица на България", припомни още Портних, отчитайки приноса на Емил Радев за разпознаваемостта на Варна в Европа.

"Когато кандидатствахме за финансиране за решаването на изключително важния проблем с охранителните канали в "Аспарухово", община Варна беше първата в страната, която получи средства в размер от над 20 млн. лв. по фонд "Солидарност" директно от Брюксел. Дотогава нямаше такава практика у нас. С активната подкрепа на варненския представител в ЕП успяхме да съкратим сроковете за получаване на тази необходима подкрепа", посочи още Портних в контекста на отчета на Емил Радев за изминалите пет години.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: