Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Портних: Кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата трябва да бъде кауза на всеки варненец
Автор: Екип Varna24.bg 08:43 / 27.03.2014Коментари (0)1188
©
Кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. трябва да бъде кауза на всеки варненец, защото успешната реализация на този проект ще даде нова перспектива за развитието на морската столица. Скоро получихме признанието за най-перспективен град, имаме пълен потенциал да бъдем успешни в реализацията и на тази наша амбиция. Защото, когато успеем, в града ще влязат големи инвестиции и всеки от нас ще може да усети промяната за по-добро. Това обяви кметът на Варна Иван Портних по време на пресконференция, в която участва сър Робърт Скот, консултант на кандидатурата на Варна за Европейска столица 2019 , и екипът, който работи по реализирането й.

"Имаме право да бъдем оптимисти, защото Варна бе избрана сред много силни кандидати на първата селекция. Вие сте единственият източен град, който продължи надпреварата, затова за мен битката за финала е между Източна и Западна България. Икономиката изключително много ще спечели, ако инвестициите бъдат насочени към този регион", обяви сър Робърт Скот.

За Варна проектите, които могат да станат факт, ако градът спечели престижната номинация, са на обща стойност 30 958 666 евро.

Сър Скот очерта следващите стъпки, които Варна трябва да извърви до окончателната селекция - подготовка на втората апликационна форма, която трябва да има приемственост с първата. Успоредно с това трябва да започне процес за отваряне на каузата към хората.

Важно предизвикателство е и визита на представители на журито, която се очаква в края на август - началото на септември.

"Трябва да успеем да представим Варна в най-хубавата светлина, да бъде ясно усещането за увереност и ентусиазъм. Затова е важно през следващите 6 месеца да имаме пълна подкрепа от хората и от медиите. Нека се обединим и да подкрепяме кандидатурата, за да спечелим. Нека всички бъдем един отбор!", призова Робърт Скот.

"Основната тема на първата книга на кампанията бе "Бряг на вдъхновението". За следващата фаза, за да бъдем конкурентоспособни, е нужно да изпълним два критерия - да въвлечем гражданите в каузата, а бъдещите проекти, които ще ни бъдат представени, да изпълняват критерия за европейско измерение", поясни Десислава Георгиева, част от екипа.

По време на пресконференцията беше припомнено, че Добрич, Балчик, Каварна, Девня, Провадия, Бяла, Аксаково, Дуранкулак, Шабла, Дългопол застават твърдо зад кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

"Убеден съм, че тази кауза ще бъде подкрепена не само от всеки варненец, но и от цяла Източна България", каза кметът Иван Портних.




Още по темата: общо новини по темата: 94
09.10.2014 »
11.09.2014 »
10.09.2014 »
05.09.2014 »
20.08.2014 »
18.08.2014 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Енергийна криза
Природни стихии
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: